Близо 130 млн. паунда струва организацията на референдума за Брекзит

...
Близо 130 млн. паунда струва организацията на референдума за Брекзит
Коментари Харесай

Близо 130 млн. паунда струва организацията на референдума за Брекзит

Близо 130 млн. паунда коства организацията на референдума за Брекзит през 2016 година, разяснява регулаторният орган на Обединеното кралство във връзка апелите на някои политици за второ гласоподаване, оповестява " Ройтерс ".

Оперативните разноски , включващи личен състав, повишение на информираността на обществеността за референдума, подготовка на изборни секции, администриране на бюлетини и броене на гласовете възлизат на 129,1 милиона паунда, се споделя в отчет на английската изборна комисия .

Докладът не покрива разноските за акции или разноски за предавания по отношение на референдума .

Почти 33,6 милиона души, изборна интензивност от 72,2%, гласоподаваха в референдума от юни 2016 година, в който вземат участие 41 050 изборни секции, обслужвани от 107 100 чиновници. Повече от 51,500 чиновници ревизират и броят бюлетините.

Резултатът е 52% от гласовете са за овакантяване на Европейски Съюз , а останалите 48% са за оставане в Европейски Съюз и оттогава английското държавно управление се бори с резултата , а министър-председателят Тереза ​​Мей се пробва да подписа договорка за бракоразвод с Европейски Съюз, която е удобна за Британия.

 Гневната Мей се скара на Юнкер
Гневната Мей се скара на Юнкер

Исканията на Мей са " мъгляви " и " неразбираеми "

Сегашната парламентарна невъзможност във връзка с съглашението за отдръпване и загрижеността на Обединеното кралство, че може да напусне Европейски Съюз без договорка и съглашение, подтиква възходящите апели за втори референдум за връзките на Англия с Европейския съюз.

Сред водещите фигури, които упорстват за прегласуване, са някогашният министър председател Тони Блеър , който съобщи през днешния ден, Англия и Европейски Съюз би трябвало да поддържат втори референдум, тъй като евентуално Народното събрание няма да реализира съглашение.

Неспособността на премиера Тереза Мей да извлече отстъпки от водачите на Европейски Съюз на срещата в четвъртък демонстрира цялостен неуспех на английската дипломация, разяснява Найджъл Фараж.

Демократичната юнионистка партия на Северна Ирландия , която поддържа държавното управление на малцинството на премиера Мей, насочи предизвестие към водача на Англия: Опълчете се на Европейски Съюз за Брекзит .

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР