Близо 125 хиляди души са били евакуирани по хуманитарни коридори

...
Близо 125 хиляди души са били евакуирани по хуманитарни коридори
Коментари Харесай

Около 125 хил. са евакуирани по хуманитарни коридори в Украйна

Близо 125 хиляди души са били евакуирани по филантропични коридори от региони в Украйна, където се водят военни дейности, сподели президентът Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

" Днес основната задача е Мариупол ", акцентира Зеленски във видеообръщение. Той добави, че ескорт с филантропични доставки е единствено на към 80 километра от обсадения от съветските сили югоизточен украински пристанищен град, където са блокирани над 400 хиляди души.

В петък градският съвет на Мариупол сподели, че минимум 1582 цивилни са починали там вследствие на съветския обстрел и обсада, отбелязва Ройтерс. Агенцията прави ангажимента, че не може да ревизира тази информация.

На сателитни фотоси от през вчерашния ден се виждат се виждат пожари в западната част на Мариупол и десетки съществено наранени жилищни здания.

67 тела на убити цивилни бяха положени всеобщ гроб в украинския град Буча, покрай столицата Киев, след тежки сражения в региона, заяви ДПА.

На видеозапис, оповестен от УНИАН, се вижда по какъв начин трупове в черни чували се пренасяни от камион в яма.

Местен доктор сподели пред украински медии, че не всички тела са разпознати.

Над 570 цивилни са били убити в Украйна от началото на съветската инвазия, сочат данни на Организация на обединените нации. Украинското държавно управление твърди, че жертвите са доста повече, отбелязва ДПА.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР