Близо 123,4 милиона души са проследили двубоя между Канзас Сити

...
Близо 123,4 милиона души са проследили двубоя между Канзас Сити
Коментари Харесай

Супербоул 2024 стана най-гледаното ТВ събитие след кацането на Луната, благодарение на Тейлър Суифт

Близо 123,4 милиона души са наблюдавали дуела сред Канзас Сити Чийфс и Сан Франциско Фортинайнърс на финала на Националната футболна лига (NFL) на Съединени американски щати.

Рейтингът на Супербоул чупи всички върхове в историята на американския спорт.

Единственото директно предаване, което е гледано по едно и също време от повече хора в Съединените щати, е кацането на " Аполо 11 " на Луната през 1969 година - към 150 милиона фенове.

Присъствието на Тейлър Суифт е огромният фактор на смяната, който е довел още по-голяма аудитория за най-популярния мач в годината за Съединени американски щати.

Това демонстрират данните на организация Nielsen, оповестени от малкия екран CBS, която е главният сътрудник на събитието.

Nielsen са пресметнали, че рекордно висок брой от към 202,4 милиона души са си пуснали Супербоул най-малко за малко през някоя от всички мрежи, в които мачът е предаван.

Тук не се включват и незнайното количество хора, които са гледали финала дружно в спортни питейни заведения.

Високата гледаемост може да се изясни с обичайния интерес към американския футбол, любознанието дали " Вождовете " от Канзас Сити ще защитят миналогодишната си шампионска купа и присъединяване на звезди като Ъшър, Алиша Кийс и други на концерта за полувремето.

Истинският прилив на нова аудитория евентуално се дължи на почитателите на Тейлър Суифт, които не са измежду нормалната целева група за NFL.

Певицата прелетя съвсем 9000 км от Япония до Невада, с цел да може да участва на стадиона и да поддържа персонално своя сътрудник Травис Келси от Канзас Сити.

Реакциите на Суифт след всяка точка на тима бяха предавани както на огромните екрани на трибуните, по този начин и по малките екрани в цяла Америка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР