Близо 1200 моторни превозни средства не са били допуснати да

...
Близо 1200 моторни превозни средства не са били допуснати да
Коментари Харесай

Близо 1200 автомобила са върнати от КПП-та в Русенско

Близо 1200 моторни транспортни средства не са били позволени да влязат или излязат на територията на Русе през миналата седмица. Причината е, че техните водачи не са съумели да потвърдят съществуването на неотложна нужда и заради това органите на реда не са разрешили тяхното прекосяване през краткотрайно построените контролно-пропускателни пунктове, който за Русе са общо шест.

Отделно в интервала от 21-ви до 26-ти април са формирани 210 акта за неспазване на противоепидемичните ограничения. Преобладаващата част от тях – 173 е за неносене на защитна маска на обществени места. Другото постоянно срещано нарушаване е скупчването на хора на едно място. На всички открити лица ще бъдат наложени законово избраните наказания.

Продължава и осъществяването на ежедневни инспекции, като през миналата седмица са обходени повече от 600 адреса. За случаи на нарушаване в упоменатия интервал са формирани 10 досъдебни производства. Седем от тях са неспазване на наложена карантина, а останалите три са за обявление на погрешна информация на контролно-пропускателните пунктове в Русенско и надлежно опит за заблуждаване на чиновниците на реда. Случаите ще бъдат изяснени в хода на досъдебните производства.

Това стана ясно от завършилата преди минути среща сред регионалния шеф Галин Григоров и неговите заместници Валентин Колев и Свилен Иванов с шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Теодор Атанасов, неговия заместител комисар Павлин Коджахристов, началника на отдел „ Охранителна полиция “ комисар Божидар Петков, както и шефа на Териториалната дирекция на Държавна организация „ Национална сигурност “ Георги Георгиев.

Припомняме, че според заповед на министъра на опазването на здравето на всички обществени места, без значение дали са навън или закрито, всеки би трябвало да носи защитна маска. Областният действен щаб моли за прецизно съблюдаване на всички разпоредби на държавното управление и Националния действен щаб. Понастоящем под карантина в област Русе се намират малко над 800 лица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР