Близо 12 хиляди местни и 493 чуждестранни наблюдатели са акредитирани

...
Близо 12 хиляди местни и 493 чуждестранни наблюдатели са акредитирани
Коментари Харесай

12 хиляди местни и 493 чуждестранни наблюдатели са акредитирани на референдума в Р Македония

Близо 12 хиляди локални и 493 задгранични наблюдаващи са упълномощени да наблюдават протичането на днешния референдум в Македония, заяви Държавната изборна комисия, съобщи МИА.

Офисът за демократични институции и права на индивида към Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) е разположил в страната 197 наблюдаващи и е акредитирал 129-ма преводачи. Световният македонски конгрес, интернационална неправителствена организация, е изпратил 167 наблюдаващи, а посолството на Съединени американски щати в Р Македония - 35-има наблюдаващи и 47 преводачи. Наблюдатели са изпратени също от Комисията за отворена народна власт, от посолствата на Англия, Франция, Албания, Унгария, Турция, Косово, от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, от делегацията на Европейски Съюз.

От локалните наблюдаващи максимален брой съставляват тези на Асоциацията за цивилен политики и начинания - 5574. На второ място по брой на наблюдаващите е Македонската платформа против бедността - 3736, а на трето - Гражданска асоциация МОСТ - 1882-ма.

Акредитирани са също над 80 публицисти от повече от трийсет медии.
Македонците през днешния ден са призовани да гласоподават на референдума за това дали одобряват контракта с Гърция за преименуване на страната на Република Северна Македония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР