Близо 12 часа са продължили екипите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Те

...
Близо 12 часа са продължили екипите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
Те
Коментари Харесай

Без изявления и след втория ден преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ

Близо 12 часа са траяли екипите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Те се организираха в постройката на някогашния партиен дом, където краткотрайно се обитава Народно събрание , оповестява Българска национална телевизия.

Това бе вторият ден, в който те се организират.  Изявления още веднъж не бяха направени.



Сутринта преди възобновяване на договарянията зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Деница Сачева, която е част от преговорния екип , съобщи пред медиите, че на този стадий диалозите са градивни.

Освен нея от страна на ГЕРБ-СДС в диалозите участваха вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, както и заместник-председателите на парламентарната група Рая Назарян и Теменужка Петкова.

В преговорния екип на ПП-ДБ са министър председателят в оставка Николай Денков, съпредседателят на " Продължаваме промяната " - Кирил Петков и Асен Василев, и съпредседателите на " Демократична България " - Христо Иванов и Атанас Атанасов.
 ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ завършиха първия кръг договаряния
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ завършиха първия кръг договаряния

Как да продължи ръководството, в случай че има ротация Денков-Габриел

В понеделник стартират

На 11 март са планувани срещите с представителите на парламентарната група на ГЕРБ-СДС - от 9.30 часа, като най-голямата група в 49-то Народно събрание.

От 11.30 часа Румен Радев ще приказва с представителите на парламентарната група на " Продължаваме Промяната-Демократична България ", а с представителите на парламентарната група на " Движение за права и свободи " срещата ще е от 14 часа.

Графикът на 12 март, вторник, ще е:
Представители на парламентарната група на Възраждане от 9.30 часа; Представители на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " от 11.30 часа; Представители на парламентарната група на " ИТН " от 14.00 часа.
Некоалиционните сътрудници имаха разполагаем девет месеца в които разпределяли власт, запаси и спояваха сглобката. Внезапните прояви на опозиционност и помпането на мускули не срещат утвърждението на обществото. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев. По отношение на договаряния сред ГЕРБ и ПП-ДБ за сформиране на кабинет той избра за резервира безмълвие.

Държавният глава означи, че ще реши по кое време да връчи първия изследователски мандат след. Според него, в случай че се стигне до назначението на служебно държавно управление най-големият проблем ще е в неналичието на отговорност.
 Румен Радев се чуди за какво да поема отговорност, без да е избирал служебния министър председател
Румен Радев се чуди за какво да поема отговорност, без да е избирал служебния министър председател

Некоалиционните сътрудници имаха разполагаем девет месеца в които разпределяли власт, запаси и спояваха сглобката

С поправките в Конституцията не е ясно кой ще носи отговорност при вероятно служебно държавно управление . Аз имам лимитирана опция да избера министър-председател. Той от своя страна би трябвало да избере министри, а аз с моя автограф да поема отговорност за тях без да ги познавам, изтъка Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР