Близо 12,5 млн. лева очаква Община Пловдив от приходи от

...
Близо 12,5 млн. лева очаква Община Пловдив от приходи от
Коментари Харесай

Община Пловдив продава апартаменти за 2 млн. лева, чака 4 млн. от търгове на имоти

Близо 12,5 млн. лв. чака Община Пловдив от доходи от благосъстоятелност през 2022 година, излиза наяве от Годишната стратегия за предписание с общинска благосъстоятелност. Програмата е качена на уеб страницата на градските управляващи, като тя ще бъде призната най-малко след месец на сесия на локалния парламент.

От предстоящите доходи би трябвало да постъпят 2,4 млн. лв. от наеми, като от тях 1,5 млн. лв. са за жилищни парцели. 675 хиляди лв. пък ще влязат от доходи на концесия.

Най-много по това перо ще са от разпоредителни покупко-продажби. Така Общината планува да вземе 2 млн. лв. от продажба на жилища на правоимащи наематели на жилища, зачислени към „ Жилфонд”.

Продажбата на парцели посредством търгове заложените приходи са 3 млн. лв.. В програмата няма заложени нови огромни парцели, като съвсем всички са до 800 кв.м метра, пръснати из жилищните квартали на Пловдив.

Още 1 млн. лв. са заложени от доходи от продажба на земя - общинска благосъстоятелност на притежатели на законно издигнати в нея здания, а други 950 000 лв. при преустановяване на съсобственост с физически и юридически лица.

Разходите за общинска благосъстоятелност са надалеч по-малко – 5,3 млн. лв.. Най-голямото перо за отчуждаване на парцели за улична регулация и инфраструктурни планове – 4,5 млн. лв.. Още 500 000 лв. са за възмездно придобиване на парцели.

Това е обвързвано с реализацията на 33 плана на Община Пловдив. Сред тях разширението на бул. „ Александър Стамболийски”, бул. „ Васил Априлов”, ул. „ Царевец”, ул. „ Даме Груев”, продължението на бул. „ Свобода”, връзката сред Коматево и Прослав, бул. „ Северен” и други”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР