Близо 12 000 родители и семейства от Бургас получиха по

...
Близо 12 000 родители и семейства от Бургас получиха по
Коментари Харесай

НАП-Бургас изплати близо 6 милиона лева на родители под формата на данъчни облекчения


Близо 12 000 родители и фамилии от Бургас получиха по сметките си сума в общ размер на 5 711 000 лв., оповестиха от териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас. Средствата са изплатени под формата на данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания за приходи, получени през 2021 година.

Всички тези данъкоплатци са получили полагащите им се суми оптимално бързо, в рамките единствено на три дни, откакто в Национална агенция за приходите е била записана съответната годишна данъчна декларация с искане за прилагане на данъчното облекчение, прецизираха от приходното ведомство в морския град. На други 1351 родители сумите са изплатени в период от един месец след осъществена инспекция.

В народен мащаб над 436 000 родители са употребили данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания за приходите си, получени през 2021 година, като 291 000 са показали декларация пред работодателя си по главно трудово правно отношение, а останалите 145 363 са подали годишна данъчна декларация в Национална агенция за приходите до 3 май. 

От Национална агенция за приходите - Бургас припомнят, че до 30 септември може да се подаде еднократно коригираща годишна данъчна декларация за приходите от 2021 година, ако в подадената до 3 май декларация са позволени неточности или е въведена неточна информация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР