Близо 1000 ученици ще заемат позиции в общо 300 компании

...
Близо 1000 ученици ще заемат позиции в общо 300 компании
Коментари Харесай

1000 ученици стават мениджъри за един ден утре в 70 населени места в България

Близо 1000 възпитаници ще заемат позиции в общо 300 компании и институции в 70 обитаеми места на следващия ден в 17-ото издание на „ Мениджър за един ден “ под наслов „ Вдъхнови бъдещето “. Антон Хекимян и bTV за поредна година поддържат самодейността на Джуниър Ачийвмънт България.

В рамките на „ Мениджър за един ден “ тази година уредниците ще осъществят и четвъртото издание на кариерния конгрес „ Професиите на бъдещето “, тази година с фокус върху дигитализацията на специалностите. Част от форума е и полемиката Предай нататък , в която Антон Хекимян и други сполучливо осъществени експерти ще споделят научени уроци и ще беседват за уменията на бъдещето, в които през днешния ден да влагаме своето време, старания и запаси.

Досега в самодейността са се присъединили близо 20,000 възпитаници и студенти като в първото издание те са били 83. Организаторите са пресметнали, че за миналите 16 работни дни през годините младите мениджъри за един ден са отработили над 1,5 млн. работни часа.

Джуниър Ачийвмънт България оповестяват, че уменията на приключилите висше обучение в България не дават отговор изцяло на потребностите на пазара на труда. На всеки 1000 души сред 20 и 29 години има единствено 13.9 висшисти в региона на науките, технологията, инженерството и математиката, което е много под междинните за Европейски Съюз 19.1%. Един на всеки двама студенти в България приключва обществени науки, бизнес администрация или право при един на трима в Европейски Съюз.

„ Мениджър за един “ ден ще приключи с тържествена заключителна гала – „ Споделено от деня “ с водещ Антон Хекимян. Сред формалните посетители, които ще поздравят участниците и ще споделят своето прекарване от програмата, ще бъдат Кметът на София госпожа Йорданка Фандъкова, Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз доктор Лиляна Павлова, началникът на РУО – София, доктор Ваня Кастрева, изпълнителният шеф на HP Inc. България, Асен Георгиев и други водещи имена от публичния и бизнес живот на България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР