Близо 1000 ученици ще учат и ще развиват умения през

...
Близо 1000 ученици ще учат и ще развиват умения през
Коментари Харесай

Лятна академия "Заедно в час"

Близо 1000 възпитаници ще учат и ще развиват умения през август в  Лятната академия на “Заедно в час ”.Безплатното лятно учебно заведение се организира в две столични учебни заведения -  90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин ” в кв. “Люлин ” и 125 СУ “Боян Пенев ” в кв. “Младост ”и е част от образованието на новите участници в програмата за професионално и лидерско развиване на фондация “Заедно в час ”. Академията ще продължи до 16 август и ще се организира всеки работен ден от 9:00 до 12:30 ч.

Лятната академия се организира за осма поредна година. През този период  близо 5000 деца от София са имали опция да наваксат знанията си в обособени дисциплини.

По време на часовете в академията децата  поддържат връзка с връстници от разнообразна среда,  учат и работят дружно и развиват своите обществени умения.

Преподавателите  са подготвени по интернационалния модел „ Преподавай като водач “, основан с фокус върху триумфа на всеки възпитаник. Учителите водят постоянни образователни часове, които са подготвили особено за учениците на академията. Те работят също с екип от координатори, опитни експерти, които следят часовете, дават противоположна връзка и насоки по какъв начин учителите могат да подобрят работата си в класната стая. Академията се организира изцяло гратис за учениците с поддръжката на фондация “Америка за България ”, Столичната община компании и неправителствени организации. 

През образователната 2018/2019 година в две софийски учители ще има зам.-директори  минали през образованията на „ Заедно в час “ - 90 СУ " Хосе де ранг Мартин " и 160 ОУ " Григорий Цамблак ".  Учители по стратегия " Заедно в час " преподават в София от 2011 година до сегашния миг.  През миналата образователна година - 2017/2018 - 47 участници в програмата на " Заедно в час " преподават в 19 учебни заведения в София град.

През последната година в границите на стратегия Европа 2018 на Столична община " Заедно в час " си партнира с общината също във връзка със шерване на положителни практики и образование на учители по план ”Развиване на гражданска просветеност у учениците с интерактивни способи ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР