Близо 1000 служители на Световната банка са се събрали в

...
Близо 1000 служители на Световната банка са се събрали в
Коментари Харесай

Световната банка изпрати с хоро Кристалина Георгиева

Близо 1000 чиновници на Световната банка са се събрали в края на работния ден в петък в централното предверие на централата на банката във Вашингтон, с цел да изпратят Кристалина Георгиева, която поема поста на ръководещ шеф на МВФ, оповестиха през днешния ден от офиса на Световната банка в София, представени от в. " 24 часа ".
През последните 3 години българката беше основен изпълнителен шеф на Световната банка, а тази година за няколко месеца оглави най-голямата интернационална финансова институция като краткотраен президент.
Новоизбраният президент на Световната банка Дейвид Малпас е бил подготвил изненада за Кристалина Георгиева, която се е обърнала към чиновниците с прочувствено изявление.
Изненадата е включвала осъществяване на национални танци, а в следствие самата Кристалина повела хорото, в което са се присъединили както работещите в банката българи, по този начин и доста други чиновници.
В изпращането на Кристалина задочно са взели участие голям брой международни водачи, които във видеобръщение са ѝ поискали триумф. Сред тях са някогашните президенти на Световната банка Пол Уолфънсън и Робърт Зелик, някогашният ръководител на Организация на обединените нации Бан Ки Мун, някогашният ръководител на Европейска комисия Жозе Мануел Барозо, както и Мелинда Гейтс и Кристин Лагард, написа в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР