Близо 1000 сътрудници на тоталитарните комунистически служби е разкрила комисията

...
Близо 1000 сътрудници на тоталитарните комунистически служби е разкрила комисията
Коментари Харесай

Близо 1000 агенти е разкрила Комисията по досиетата през 2017 година

Близо 1000 сътрудници на тоталитарните комунистически служби е разкрила комисията по досиетата през 2017 година Това демонстрират отчетните ѝ отчети пред Народното събрание за тази година. Независимият държавен орган се регистрира по закон два пъти през годината пред Народното събрание, а докладите ѝ са обществени и са оповестени на уеб страницата на Комисията.

В доклада за активността си в интервала юли-декември 2017 година Комисията е показала, че е открила принадлежност към Държавна сигурност или разследващите служби на Българската национална войска на 602 лица. От тях е оповестила данните за 399 души. Информацията за останалите 203 лица не е обществена заради ограничавания в закона, като част от откритите са умряли.

Към оповестените 399 души се прибавят и оповестените от Комисията 587 лица в интервала декември 2016 – юни 2017 година Тогава с принадлежност са открити 961 лица.

Така общия брой на разкритите сътрудници през тази година става 986 души. Една част от тях Комисията е разкрила с предходни стои решения, само че по закон е задължена да оповестява сътрудниците при инспекцията на разнообразни управителни постове, без значение от обстоятелството дали те са разкрити преди този момент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР