Близо 100 състезатели от 20 клуба от страната и чужбина

...
Близо 100 състезатели от 20 клуба от страната и чужбина
Коментари Харесай

Близо 100 състезатели от страната и чужбина участват на турнир по борба в Разград

Близо 100 състезатели от 20 клуба от страната и чужбина вземат участие на шампионат по битка в Разград. Организатор на конкуренцията, която носи името на именития разградски герой Лютви Ахмедов, е едноименният състезателен клуб по битка в лудогорския град. Схватките се организират в спортна зала " Лудогорец ".  

В 25-о подред издание на шампионата вземат участие състезатели от одобрени клубове по битка от страната като Бургас, Сливен, Търговище, Русе, Елена, сподели за Българска телеграфна агенция основният арбитър на проявата Дениз Хамид. Сред участниците са и борци от Турция, Украйна и Молдова. Разградска област е показана от състезатели от спортния клуб по битка " Лютфи Ахмедов " в регионалния център и от клубове на общините в региона.

Спортният празник стартира с едноминутно безмълвие в памет на заслужилия треньор и арбитър по битка Музафер Мустан и съдията Зейнал Велиев.

След битките на момчетата събитието ще продължи с демонстративна среща сред 9-годишни девойки, възпитанички на разградския състезателен клуб по битка " Лютви Ахмедов ". Победителите в другите категории ще получат медали, а най-хубавият герой ще се окичи със златния пояс на Лютви Ахмедов. Ще има купи за най-техничен играч, за най-резултатен, за най-добре показал се задграничен играч. Награди ще получат и най-хубавите тимове.  

Състезанието е в памет на исполина на лудогорската битка Лютви Ахмедов. Той е международен първенец по битка свободен жанр от Техеран през 1959 година, международен вицешампион от шампионатите през 1962, 1963 и 1965 година, олимпийски вицешампион от Токио (1964), европейски първенец (1965) и вицешампион на Стария континент през 1966 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР