Близо 100 млн. лева ще бъдат инвестирани във възстановяване на

...
Близо 100 млн. лева ще бъдат инвестирани във възстановяване на
Коментари Харесай

100 млн. лв. дава Министерство на земеделието за възстановяване на инфраструктурата за напояване

Близо 100 млн. лв. ще бъдат вложени във възобновяване на инфраструктурата за напояване в страната посредством използването на подмярка 4.3 „ Подкрепа за вложения в инфраструктура, обвързвана с развиването, модернизирането или адаптирането на селското и горското стопанство “от Програмата за развиване на селските региони 2014 - 2020 година (ПРСР), оповестиха от Пресцентъра на министерството.

Целта е напоителните уреди да бъдат реконструирани и осъвременени в сходство с разпознатите потребности. Предвид спецификата на мярката,днес се откриват две обособени процедури посредством асортимент, които се разграничават съгласно допустимостта на претендентите. Първата процедура е „ Проектни оферти от „ Напоителни системи “ ЕАД “, по която ще се подкрепят единствено планове, подадени от сдружението.

Общият размер на финансовата помощ по тази процедурата е 45 419 274евро. Максималният размер за едно планово предложение е 6 млн. евро. Втората процедура е „ Проектни оферти от сдружения за напояване и други юридически лица за възобновяване на съществуващи хидромелиоративни уреди за напояване “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР