Близо 100 души се събраха да протестират на централния площад

...
Близо 100 души се събраха да протестират на централния площад
Коментари Харесай

Протестираха срещу зеления сертификат във Видин

Близо 100 души се събраха да стачкуват на централния площад във Видин против прелюдия "зелен документ ", макар че митинга беше неразрешен със заповед на кмета Цветан Ценков през вчерашния ден, научи организация BulNews. Заповедите на министъра, с които се вкарват тези ограничения са постановени в нарушаване на редица закони, Конституцията и Европейската спогодба за правата на индивида, изясни Виктор Костов, един от уредниците на митинга.
"Кметът на община Видин забрани едно практикуване на съществени човешки права по една доста значима тематика, за това по какъв начин се вкарва медицински фашизъм и тирания в страната. Те не ти го споделят непосредствено, само че те принуждават дискриминационно със зеления документ да се ваксинираш. Това значи, че ти към този момент не си свободен човек, а ти си плебей на този, който вкарва една пробна течност в тялото ти. Това нещо ние искахме да заявим през днешния ден. Ние сме подали тъжба против тази заповед, която получихме през вчерашния ден след уведомлението, че ще проведем събитие. "
Част от събралите се жители споделиха за какво стачкуват.
"Ние не сме длъжни да съблюдаваме някакви наредби, които би трябвало да анулират по висш закон като Конституцията. На митинг съм през днешния ден, тъй като не желая да ме манипулират като плебей. Всеки да се пази както сметне за добре за себе си. Против съм имунизациите, който желае дано се ваксинира, само че не е редно да принуждават хората принудително да се имунизират. "
Ако административния съд във Видин утвърди жаблата на протестиращите и анулира заповедта на кмета, то митинга ще се организира публично в понеделник, оповестиха уредниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР