Близо 100 бизнеса в България приемат плащания в криптовалути. Най-много

...
Близо 100 бизнеса в България приемат плащания в криптовалути. Най-много
Коментари Харесай

Три бизнеса в Пловдив се разплащат с биткойн

Близо 100 бизнеса в България одобряват заплащания в криптовалути. Най-много обекти са регистрирани в столицата София, където 49 бизнеса одобряват заплащания посредством биткойн. На второ място се подрежда Велико Търново, където 10 обекта са отворени към разплащания с криптовалути. Сред останалите обитаеми места изпъкват Пловдив (3 обекта), Варна (4 обекта), Бургас (5 обекта), Шумен (3 обекта) и Ямбол (6 обекта). Бизнесите, приемащи виртуални валути, са най-разнообразни - от места за настаняване, през заведения за хранене, до снабдители на услуги, сочи информация на Expert.bg в портала coinmap.org.

На Балканите София изпъква с висока плътност на бизнесите, отворени към виртуалните валути. За съпоставяне - 11 обекта в Белград одобряват заплащания с биткойн, в Букурещ обектите са 25, в Скопие има единствено един регистриран обект, в Тирана бизнесите са единствено два, до момента в който в туристическия център Солун компаниите, приемащи криптовалути, доближават 37 броя.

Гръцката столица Атина може да се похвали с 97 бизнеса, приемащи заплащания с виртуални валути, до момента в който в Истанбул броя доближава 60. Загреб, столицата на Хърватия, също се радва на голям брой такива обекти - 94.

Интересно е да се означи, че Любляна, столицата на Словения, впечатлява с 550 обекта, приемащи заплащания в биткойни. В Братислава, Словакия, тези обекти доближават 79 броя, до момента в който във Виена разплащане с виртуални валути се приема от 113 бизнеса. В Киев (Украйна), бизнесите доближават 46 броя.

Разпространението на разплащанията с криптовалути е относително отмерено из цяла Европа, като страните от западната част на континента не могат да се похвалят с изразителна доминация по отношение на страните от Централна и Източна Европа. За съпоставяне - Милано, Париж, Берлин и Амстердам разполагат с по към 100 обекта всеки. Над 150 места, приемащи заплащания в криптовалути, могат да се открият в Лондон, до момента в който в испанските центрове Мадрид и Барселона те са надлежно 146 и 74.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР