Близо 10 милиона лева вече са разпределени от Министерството на

...
Близо 10 милиона лева вече са разпределени от Министерството на
Коментари Харесай

Министерството на младежта и спорта отпусна 10 млн. лв. за над 20 спортни обекта

Близо 10 милиона лв. към този момент са разпределени от Министерството на младежта и спорта за над 20 спортни обекта в страната , оповестиха от БНР.

Средствата ще спомогнат обновяването на 3 стадиона в Аксаково, Ботевград и Джебел, 2 лекоатлетически писти в Стара Загора и Брезник, зала за лека атлетика в Пловдив. Също ще бъдат построени спортни площадки в Кърджали и с. Краище, ще се реновира градския състезателен комплекс в Свиленград и ще се построят многофункционални спортни зали в Троян и в Бургас. Допълнително, очакван е градежът на за рискови спортове в Ямбол, както и на нов затрупан тенис корт в Радомир.

" Изпълнихме поетия ангажимент и сполучливо реализирахме Националната стратегия за споделено финансиране на капиталови спортни планове ", съобщи министърът на младежта и спорта в оставка Димитър Илиев.

По програмата са постъпили 36 планови оферти за двойно повече средства от заложените, като комисия е одобрила 20 от тях.

По данни от министерството употребяваната методика при оценяването на плановете е основана на критерии като: брой спортуващи деца, брой учебни заведения, университети и спортни клубове в съответния район.

" С програмата за споделено финансиране се реализира съвестност и ангажираност от страна на получателите на средствата, с цел да бъдат положени нужните старания за реализиране на крайния резултат - да вземем за пример нова зала, поправяне на стадион или спортна площадка ", добави Димитър Илиев.
 Парламентът не хареса новата тактика за спорта
Парламентът не хареса новата тактика за спорта

Според Красен Кралев в тактиката би трябвало да бъде отразено мнението на всички политически сили в парламента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР