Близо 10 000 са новоосвободените хора. Другите, които регистрирани, са

...
Близо 10 000 са новоосвободените хора. Другите, които регистрирани, са
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Около 10 000 засега са освободените хора

Близо 10 000 са новоосвободените хора. Другите, които регистрирани, са поради сезонната претовареност и завръщащи се от чужбина. Това съобщи пред Би Ти Ви зам.-социалната министърка Зорница Русинова. Колко е повишена безработицата ще можем да кажем, когато е минал 1 месец от изключителното състояние. Всеки един човек, който се е осигурявал има право на обезщетение за безработица, написа " 24 часа ".

В бизнеса бяха признати ограничения за 21 бранша, които ще обиден 300 000 индивида и върху които има директно отражение заповедта на здравния министър.  За нас е най-важно да подкрепим хората, които работят. да продължат да работят, да могат да получават същите или съизмерими приходи. 

От през днешния ден работодателите могат да аплайват в Агенцията по заетостта за схемата 40/60. Много е опростена поръчката. Подава се декларация, в която се разказва списъчния състав, какъв е броят на хората, за които би трябвало да се употребява мярката и да заявява този спад от 20% на приходите. В рамките на 7 дни служебно се ревизира дали оповестените обстоятелства дават отговор на истината и в границите на 5 дни Национален осигурителен институт изплаща сумата.

Може всеки месец да се кандидатства. Очакваме в идващите три месеца чакаме максимален напор от компании. Мякрата 60/40 ще продължи до края на служебното състояние. В момента има предложение за смяна на закона за бюджета, с цел да може да се обезпечи задоволително финансиране.

Оттук нататък предстоят доста повече стопански ограничения - ограничения на банките, по какъв начин ще се кредитират хората в неплатена отпуска с 1500 лв., активизираме европейски средства за задържане на хората на работа.  

Още първата седмица мобилизирахме 90 млн. от оперативна стратегия развиване на човешките запаси, от през вчерашния ден всички общини в България могат да аплайват да добавят патронажната си грижа с финансиране. Общият размер на помощта е 45 млн. лв. настрана заделено финансиране. Целта ни е да подпомогнем възрастните, самотните хора, които би трябвало да си стоят вкъщи, хора с увреждания, сподели още Русинова.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР