Близо 10 000 резервисти са се явили доброволно, за да

...
Близо 10 000 резервисти са се явили доброволно, за да
Коментари Харесай

Зеленски призова мобилизираните да бягат, 10 000 са се явили доброволно преди повиквателната

Близо 10 000 резервисти са се явили непринудено, с цел да бъдат мобилизирани за съветската атака в Украйна в последните 24 часа, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на Генералния щаб на съветските въоръжени сили.

По време на първия ден на частичната готовност към 10 000 съветски жители са дошли сами във военните комендантства, без да чакат повиквателните, заяви Владимир Цимлянски, представител на Генералния щаб, представен от ТАСС и " Интерфакс ". 

Според Цимлянски, на армията й трябват стрелци, танкисти, артилеристи и водачи , а главен фактор при призоваването ще бъде дали е налице военен опит. На частична готовност подлежат редови бойци и сержанти от запаса на възраст до 35 година, младши офицери до 50 години, старши офицери до 55 години. Ще бъдат призовавани и дами, само че най-вече с здравна компетентност, като нуждата от такива обаче била минимална. Няма да бъдат мобилизирани студенти, жители, които непрекъснато обитават в чужбина, работещи в предприятия от военната индустрия, многодетните татковци на 4 и повече деца, негодните за военна работа по здравословни аргументи, както и пенсионираните военни, в случай че към този момент не се водят на доклад.

На фона на всеобщите митинги на разнообразни места в страната управляващите разкриха и гореща линия 122 с днешна дата, на която хората могат да звънят с всевъзможни въпроси по отношение на частичната готовност, заяви вицепремиерът на РФ Дмитрий Чернишенко.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски прикани мобилизираните руснаци да не стават повече съучастници в закононарушенията, " тъй като един човек в Русия по този начин е решил ", засяга той Путин.

" Борете се, бягайте или се предавайте в украински плен ", сподели Зеленски във вечерното си послание.

" 55 000 съветски бойци починаха в тази война за половин година, десетки хиляди ранени. Искате още? Не? Тогава протестирайте. Борете се. Избягайте. Или се предайте в украински плен. Това са разновидностите за вас, с цел да оцелеете ", сподели Зеленски. В същото време съгласно формалните данни на съветското военно министерство убитите съветски бойци са 5937.

" За мъжете на Русия в този момент идва време за избор - да умрат или да живеят ", продължи на съветски Зеленски.

Той се обърна и особено към съветските майки, като им сподели, че децата на върхушката няма да бъдат мобилизирани. " Тези, които вземат решенията, пазят децата си, а вашите дори не ги погребват ", сподели украинският президент. Зеленски съобщи още, че по данни на украинското разузнаване повиквателните са били напечатани и подписани още преди да бъде публикуван указът за готовност. 

Властите в Донецк пък демонстрираха по какъв начин наподобява бюлетината за референдума за присъединение към Русия, който стартира на следващия ден, на 23 септември, в отделилите се райони ДНР, ЛНР, Херсонска област и Запорожие. По последна информация довечера украинската войска струпва сериозна военна мощност в северната част на Донецка област , заяви ръководителят й Денис Пушилин. Той предизвести, че е допустимо украинско нахлуване от тази посока. По-рано Пушилин обвърза засилените офанзиви към Донецк, където през днешния ден след обстрел бяха убити шестима души и още толкоз ранени, с идното допитване, което ще продължи до 27 септември. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР