Близо 10 000 резервисти са се явили доброволно, за да

...
Близо 10 000 резервисти са се явили доброволно, за да
Коментари Харесай

Близо 10 000 се явили доброволно, за да бъдат мобилизирани в руската армия

Близо 10 000 резервисти са се явили непринудено, с цел да бъдат мобилизирани за съветската атака в Украйна в последните 24 часа, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на генералния щаб на съветските въоръжени сили, написа Българска телеграфна агенция.

 

" По време на първия ден на частичната готовност към 10 000 жители са дошли сами във военните комисариати, без да чакат повиквателната ", сподели пред съветската организация Интерфакс Владимир Цимлиански, представител на генералния щаб.
 
Кадри, излъчени в обществените мрежи, за които се твърди, че са направени в обитаемо място в Якутия в Сибир, демонстрират мъже с твърдо изражение да прегръщат околните си, някои от които разплакани, преди да се качат в рейс. На други фрагменти се виждат мъже да чакат пред военнотранспортен аероплан на писта измежду нощ. А видео, за което се споделя, че е снимано в Чечения, демонстрира десетки млади мъже да вървят по улица, обградени от служители на реда.

 

Руското министерство на защитата не популяризира никакви публични фрагменти от мобилизацията и не оповестява данни за броя на хората, които към този момент са получили повиквателна.

 

В същото време часове след оповестената частична готовност в Русия започнаха митинги, а мъже започнаха да напущат страната неотложно към страни, за които няма визов режим.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР