Близо 1,5 млн. българи се борят със затлъстяването. Бариетричната хирургия

...
Близо 1,5 млн. българи се борят със затлъстяването. Бариетричната хирургия
Коментари Харесай

Близо 1,5 млн. българи се борят със затлъстяването


Близо 1,5 млн. българи се борят със затлъстяването. Бариетричната хирургия дава нов късмет на хората с наднормено тегло да редуцират непотребните килограми и да се преборят със съпътстващи болести.
Латинка Милева от пациентската организация "Моят нов живот " съумява да се оправи със свръхтеглото точно с помощта на бариетрична интервенция.

Жената е тежала към 50 кг, само че след претърпян мощен стрес става съвсем 80 кг. След това стига до 100 кг и си докарва още заболявания, до момента в който не стига до доктор Константин Гроздев "Александровска болница ". Той я оперира и единствено за 8 месеца тя съумява да възвърне предходното си тегло.

"След сходна интервенция човек може да яде колкото едно бебе ", означи Латина Милева в "България заран ".

"Нямате вкус, имате доста сила - ядете по-малко и се чувствате като нов човек. Видимо също се променяте ", показа още тя.

"Бариетричната хирургия е действен способ за лекуване на високостепенно затлъстяване. Намаля се размера на стомаха, пациентите се засищат бързо. Пътят на храната заобикаля и не се усвояват всички субстанции, които се одобряват с храната. На базата на това пренареждане се трансформира хормоналната продукция, което трансформира цялостния метаболизъм на пациентите ", обясни метода хирургът доктор Гроздев.

Операциите се вършат безкръвно, а сходна намеса в "Александровска болница " коства 11 хиляди лв.. Пациентът заплаща единствено за интервенцията. Всички проучвания преди и след интервенцията се заплащат от НЗОК, стана ясно от думите на доктор Гроздев.

"България е на едно от челните места по детско затлъстяване в Европейския съюз. В Съединени американски щати и Западна Европа се правят такива интервенции и при деца. В България това е обвързвано с правни въпроси, има и обществен миг. На фона на застрашаващата зараза от затлъстяване, би трябвало да се намерения съществено и по този въпрос ", сподели още хирургът пред Bulgaria ON AIR.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР