Близо 1,5 милиона от българите са със свръхнаднормено тегло. Това

...
Близо 1,5 милиона от българите са със свръхнаднормено тегло. Това
Коментари Харесай

1,5 милиона българи са със свърхнаднормено тегло

Близо 1,5 милиона от българите са със свръхнаднормено тегло. Това демонстрират данни на Европейската асоциация за проучване на затлъстяването (EASO). Страната ни се подрежда и на едно от водещите места измежду страните от Европейския съюз по периодичност на затлъстяването в детска възраст.

Въпреки тревожните трендове досега у нас не съществуваше конструкция, която да се ангажира изцяло и дълготрайно с грижата за пациентите с болестно затлъстяване.

От УМБАЛ " Александровска " в София обаче оповестяват, че са се трансформирали в единствената болница у нас, която има статут на упълномощен Център за лекуване на затлъстяването. Кандидатурата на лечебното заведение е била утвърдена от Асоциацията.

От болничното заведение показват, че през 2016г. е бил образуван екип от специалисти (ендокринолог, кардиолог, пулмолог, диетолог, гастроентеролог, психолог и хирург), който е основал протоколи за лекуване при пациенти със затлъстяване, подлежащи на бариатрична хирургия.

Вследствие на постигнатите резултати управлението на болничното заведение е подхванало процедура здравното заведение да бъде прието от EASO за Референтен център за лекуване на затлъстяването. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР