Близо 1/3 от туристите, посетили Пловдив през първите 9 месеца

...
Близо 1/3 от туристите, посетили Пловдив през първите 9 месеца
Коментари Харесай

Близо 1/3 от туристите в Пловдив са чужденци

Близо 1/3 от туристите, посетили Пловдив през първите 9 месеца на 2017 година са чужденци. Увеличението на туристи е с 14 % в съпоставяне със същия година по-рано.
Това разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на фестивала " Дефиле на младото вино ".

Според данните на Националния статистически институт местата за настаняване с 10 и повече кревати в Пловдивска област за интервала януари-септември демонстрират, че гостите на общината са над 365 хиляди Леко нарастване има и при броя на нощувките - те доближават до 793 хиляди За интервала януари-септември приходите от тях са повече от 35 млн. лева Това е повишаване от 4%. Най-голямо нарастване се регистрира в постъпленията от нощувки на чужденци, те минават 15 млн. лева, като нарастват с 8,1 на 100.

Тази година посетителите на Дефилето на младото вино ще могат да дегустират близо 250 типа виновност, показани от 36 български мазета. Фестивалът се организира в 15 знакови къщи в Стария град.
В началото на годината България е сложена на второ място измежду 10-те най-хубави дестинации за винен туризъм в света. Класацията е на " Wine Enthusiast " - едно от двете най-престижни американски списания за вино и гурме просвета.

За нас беше значимо виното и кулинарията да бъдат включени в туристическия артикул на България, тъй като са част от цялостното прекарване на посетителите на страната, добави министърът. Според нея постоянно туристите вършат директна връзка сред страната, която са посетили, и виното й.

Това е повода от туристическото и от земеделското министерство да разработят 12 винено-кулинарни дестинации. Те включват както обичайните винени питиета и присъщата кухня за района, по този начин и близо 50 общини и към 100 туристически обекта. Пловдив е част от дестинацията " Западна Тракия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР