Близнаците Рони и Реджи Крей са смятани за най-страховитите гангстери

...
Близнаците Рони и Реджи Крей са смятани за най-страховитите гангстери
Коментари Харесай

Близнаците Крей – най-страховитите гангстери в Лондон

Близнаците Рони и Реджи Крей са считани за най-страховитите гангстери от незаконния под земята свят на Ийст Енд. Те нееднократно са смразявали кръвта даже на най-закоравелите им съвременници.

Еднояйчните близнаци са родени в период от  десет минути един от различен на 24 октомври 1933 година в Хокстън. Роналд / Рони / и Реджиналд / Реджи / Крей са най-ярките представители на проведената престъпност в Ийст Енд в Лондон от 50-те и 60-те години на предишния век. Със своята тайфа, известна под името Фирмата, Крей са правили убийства, въоръжени грабежи, палежи, рекет и набези.

През 60-те години, като притежатели на нощни клубове в Уест Енд, близнаците Крей се сближават с политици и изявени актьори като Шърли Беси, Франк Синатра, Джуди Гарланд, Лайза Минели, Клиф Ричард и други Те самите стават известни персони, снимани от Дейвид Бейли и интервюирани по малкия екран.

Въпреки че доста се написа и знае за скандалната двойка близнаци, съществуват няколко забавни обстоятелството за тях, които са малко познати измежду обществото.

Те харесвали поезията

Сигурно е мъчно бихте повярвали, че гангстерите Рони и Реджи Крей на драго сърце пишели стихове. Но съгласно приятелят им от детството, Лори О’Лиъри, близнаците са правели това доста добре и като доказателство за това той демонстрира  многото  непубликувани техни стихове, които  има.

Погребението на Реджи Крей приличало повече на събор на портиери, в сравнение с заравяне

Някои посетители на погребението му носели алена значка с буквите RKF (Погребението на Реджи Крей), и алена лента на ръката. „ Тя символизира цялата кръв и сълзи, които са се проливали през годините “, споделил шефът на защитата Ричард Грейстън.

Рони Крей готвел с Иън Брейди в пандиза

По време на престоя им в Дърам, Крей и Брейди готвели за останалите пандизчии. „ Рони Крей готвеше за излизането си, аз готвих за моето … беше ни писнало да ядем пържоли “, твърдял Брейди.

Братята били затворени в Кулата на Лондон

Не след ареста им през 1968 година, а преди този момент – през 1952 година, близнаците били затворени в кулата няколко дни. Те били измежду последните пандизчии, държани в миналото там.

Това не било поради мафиотските им лудории. Всъщност, престоят им в Кулата се е състоял доста преди да стартират своето владичество над страха, още когато Рони и Реджи са били напълно млади, просто хулигани. Всичко било обвързвано с тяхната военна работа, когато на близнаците било подредено да се причислят към Кралските изтребители. Не е изненадващо, че момчетата не приели общително да им се подрежда какво да вършат.

Според една добре известна история, единият брат безусловно е блъснал ефрейтора, който се осмелил да му даде заповед. Поради тази причина те били затворени за няколко дни в Кулата на Лондон.

Люсиен Фройд дължал пари на Крей

Известният художник Люсиен Фройд натрупал 500 000 английски лири задължения от  хазарт към Крей. В един миг Фройд отменил галерия, с цел да предотврати братята да се развихрят по време на събитието и да си изискат парите.

Реджи Крей бил съвсем професионален боксьор

Близнаците били запалени боксьори през юношеските си години. Вдъхновил ги дядо им Джими Лий. Реджи бил поканен да стане професионален боксьор, само че престъпното му досие попречило това.

Съществувал и трети брат Крей

Техният, по-голям брат, Чарли Крей, също бил член на тяхната тайфа „ Фирмата “. Чарли, обаче, бил „ тихият Крей “ и в никакъв случай не получил известността на Рони и Реджи. През 1997 година Чарли бил наказан за присъединяване в контрабанда на кокаин в размер на 39 милиона английски лири и на  70-годишна възраст влезнал в пандиза за 12 години.

Говорело се, че двамата братя били бисексуални

Рони Крей намерено, Реджи по-малко. Братята Крей притеглят публичното внимание през юли 1964 година, когато обява в таблоидния вестник „ Сънди Мирър “ загатва, че Рони има полова връзка с лорд Бутби, реакционер, по времето, когато сексът сред мъжете към момента е престъпно закононарушение в Обединеното Кралство. Въпреки че в публикацията не са споменавани имена, близнаците заплашили забърканите публицисти, а Бутби оповестил, че ще  съди вестника.

По времето, когато завързал странното си другарство с Крей, Робърт Бутби имал забележителна кариера. Той даже бил непосредствен консултант на Уинстън Чърчил.

И въпреки всичко Бутби бил и нахален декадентски плейбой, намерено бисексуален във време, когато сходно нещо не се възприемало от обществото. Освен че обичал безразсъдните афери с дамите на другите мъже, в това число брачната половинка на министър-председателя Харолд Макмилан, Бутби явно обичал доста по-млади мъже. Това може би е била повода той и Рони Крей да вървят дружно на избрани секрети празненства. Случаят бил толкоз незабравим, че MI5 следила Бутби и Крей, като един сътрудник оповестява, че „ Бутби е перверзен човек и обича да се среща със странни хора “ – като Рони Крей.

Всъщност Рони прострелял Джордж Корнел в кръчмата „ Слепият бедняк “ през 1966 г, тъй като го нарекъл „ пълен гей “. Въпреки че други имат вяра, че Рони е желал да отмъсти за гибелта на един от членовете на своята тайфа.

Кръчмата „ Слепият бедняк “ в която Рони прострелял Джордж Корнел. Снимка: Уикипедия

„ Фирмата “ нямала нищо срещу

Според О’Лиъри, членовете на Фирмата били толерантни към сексуалността на Крей. „ Дори и да възразяваха, Рон просто им се усмихваше и им споделяше, че не знаят какво пропущат “, декларира О’Лиъри.

Братята били снимани от Дейвид Бейли

Модният фотограф Дейвид Бейли снимал лондонските гангстери за Box Of Pin Ups, оповестен през 1965 година, който показва сбирка от фотоси на плакати с присъединяване на някои от най-елитните звезди през разтърсващите 60‘ като Битълс, Джийн Шримптън и Мик Джагър.

Реджи можел да счупи челюст с един удар

Реджи усъвършенствал „ цигарения удар “. Той предложил на жертвата си цигара непосредствено до устата, след което удрял, а когато съперникът падал, отворената му уста подсигурила счупена челюст. Никога не приемайте дарове от гангстери.

Реджи спал с Баб

Веднъж Барбара Уиндзор, известна от Пеги Мичъл от Истендърс, прекарала една нощ с Реджи Крей. Уиндзор очевидно имала афинитет към неприятните момчета, защото по-късно се омъжила за гангстера Рони Найт.

Франк Синатра наел охранителите на Крей

Присъдата за ликвидиране сигурно не обуздава предприемаческата интензивност на Рони и Реджи. Докато били в пандиза, те основали и управлявали бизнес, който предоставял бодигардове и услуги за отбрана на известни персони. Според визитна картичка, иззета в болница Бродмур, където е бил арестуван Рони, тяхната компания е предоставяла „ Лични помощници на холивудските звезди и арабски благородници “.

Изглежда имало резултат – един от клиентите бил Франк Синатра, който наел антураж от бодигардове на компанията, когато участвал на Уимбълдън през 1985 година Една от останалите бизнес хрумвания на Крей била произвеждане на приспособление за ампутиране на върховете на варени яйца, само че тя не била толкоз сполучлива.

Братята били лежали в най-призрачния затвор във Англия

Близнаците Крей били затворени в пандиза Шептън Малет, най-старият затвор във Англия, през 50-те години. По време на престоя си те се срещнали с бъдещите си противници Чарли Ричардсън и Джордж Корнел, които по-късно Рони Крей прострелял.

Автор: Десислава Михалева

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР