Близначета на 60 дни са приети с COVID-19 в МБАЛ Проф.

...
Близначета на 60 дни са приети с COVID-19 в МБАЛ Проф.
Коментари Харесай

Близначета на 60 дни са приети с COVID в болница в Ловеч

Близначета на 60 дни са признати с COVID-19 в МБАЛ  " Проф. доктор Параскев Стоянов " в Ловеч , съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на директора на болничното заведение доктор Янко Кочев.

Двете момиченца са родени недоносени, два месеца преди термина, в болница в Плевен. При раждането си са тежали 1,580 кг и 1,915 кг. Гледани са в Неонатологична клиника в Плевен, а по-късно - в Дом " Майка и дете ". От там били изписани на 1 декември. На 24-и вечерта обаче са признати със признаци за COVID-19 в Инфекциозното поделение в Ловеч , оповестява началникът на Отделението по неонатология в ловешката болница доктор Петя Станчева.

Децата са били в доста тежко положение. На четвъртия ден са приведени в неонатологията, защото се нуждаят от профилирани грижи. Имат три позитивни теста за ковид и към момента са позитивни. В момента са в устойчиво положение - на антибиотично и кислородолечение. Тежат 2,700 кг и 3 кг.

Д-р Станчева изяснява, че това е шесто раждане на 27-годишната майка, която е от село Беленци, Община Луковит.

В фамилията с позитивна проба е и друго нейно дете - на осем години, откъдето най-вероятно са се заразили близнаци те. Майката е с негативна проба за COVID-19.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР