Близкият съюзник на Русия – Куба остро разкритикува САЩ за

...
Близкият съюзник на Русия – Куба остро разкритикува САЩ за
Коментари Харесай

Куба упрекна САЩ за кризата в Украйна

Близкият съдружник на Русия – Куба остро разкритикува Съединени американски щати за това, че постановат " последователното разширение на НАТО към границите на Руската федерация “ и приканиха за дипломатическо решение, с което да се резервира интернационалния мир, съобщи Ройтерс.

В позиция, кубинското външно министерство сподели, че Съединени американски щати са нараснали заканите против Путин, с което са провокирали рецесията. В позицията на кубинското ведомство не се загатва съответно напредването на съветски военни към сепаратистките райони в Източна Украйна.

" Американското държавно управление заплашваше Русия в продължение на седмици и манипулираше интернационалната общественост с изказвания за заплаха от " идна масирана инвазия в Украйна ", се споделя в кубинската позиция.

" Американското държавно управление доставяше оръжия и военно съоръжение, разположи войски в няколко страни в района, наложи едностранни и несправедливи наказания и заплаши с още репресивни ограничения “,

декларира още кубинското външно министерство.

Позицията беше публикувана единствено няколко часа, откакто Русия се съгласи да отсрочи до 2027 година заплащания по кубинския дълг. Миналата седмица, след посещаване на съветския вицепремиер Юрий Борисов, Куба заяви, че ще ускори икономическите си връзки с Русия и ще изследва опциите за съдействие в областта на превоза, енергетиката, индустрията и банковото дело.
ТЕМА преди 57 минути 720 преди 2 часа 1226 преди 3 часа 1722
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР