Близкият изток ври. Изострянето на палестинско-израелския конфликт престана да бъде

...
Близкият изток ври. Изострянето на палестинско-израелския конфликт престана да бъде
Коментари Харесай

Световната война започна: Израел удря по Сирия, Китай праща флот, а Германия спецчасти

Близкият изток ври. Изострянето на палестинско-израелския спор престана да бъде локална история: Цахал нанася удари по прилежащите страни, международните сили трансферират своите сили в района. Нервите на всички са на ръба.

Много коментираната международна война в Близкия изток наподобява неизбежна. Експерти описаха на " Цариград " за вероятните й сюжети.

Сега Израел нанася удари освен по Ивицата Газа и Ливан, само че и по Сирия. Така на 22 октомври седем изтребителя на израелските Военновъздушни сили нападнаха сирийските летища в Алепо и Дамаск.

Тази информация се удостоверява от заместник-началника на съветския център за помиряване на воюващите страни в САР контраадмирал Вадим Кулит.

Това не е първият обстрел на Сирия през последните седмици. В резултат на израелската офанзива пистите бяха отчасти развалени и работата на летището беше нарушена. Ударите са нанесени от Средиземно море, без да се навлиза в сирийското въздушно пространство.

На фона на ескалацията на палестинско-израелския спор американската военна база Айн ал-Асад в Ирак беше обстрелвана от РСЗО и атакувана благодарение на бойни дронове. Според очевидци голям брой детонации са били чути на територията, която служи за местонахождение на водената от Съединени американски щати интернационална коалиция.

Корабите потеглят към Средиземно море

С риск от утежняване на спора сред Палестина и Израел огромните сили започнаха да изпращат военни кораби в Близкия изток. Така Китай изпрати в района едновременно шест военни кораба.

На собствен ред Пентагонът придвижва втора самолетоносачна ударна група, водена от самолетоносача Дуайт Айзенхауер, по-близо до Ивицата Газа и Израел.

Американските кораби, съгласно проекта, ще се насочат към зоната на отговорност на Европейското командване на Съединени американски щати, където дружно със своите съдружници ще оказват поддръжка на морското мореплаване.

Британските военни също изпращат спомагателни сили в източното Средиземноморие, с цел да " покажат поддръжка " за Израел. Официален Лондон ще трансферира там два кораба, патрулни самолети и няколко хеликоптера, оповестяват за това

Групата ще следи заканите за районната непоклатимост. Освен това военните, в случай че е належащо, ще обезпечат поддръжка на Израелските отбранителни сили.

Цариград писа по-рано, че спорът в Близкия изток е най-изгоден за Англия, а почеркът на британците може да се разграничи в метода, по който се развиват събитията.

На помощ идват елитни " шваби ".

Германският канцлер Олаф Шолц към този момент даде обещание, че Германия ще направи всичко, с цел да предотврати изгубването на Израел:

" Беше решено да се трансферират елитни специфични елементи в Кипър, с цел да се даде опция за интервенцията за освобождение на заложниците от линията Газа. "

Германското издание Bild, базирайки се на свои източници, обръща внимание, че Германия се готви за всевъзможни сюжети за развиване на спора. Имаше и военноморска част, ситуирана в Кипър, известна като Бойните плувци.

" В невисок старт сме и сме подготвени за всевъзможни разновидности ", сподели немското държавно управление.

Грабеж и подялба

Публицистът, деец от войната в Донбас, военнослужещ от специфичната военна интервенция Танай Чолханов в диалог с кореспондента на Цариград означи, че „ неприятният мир “ в района би трябвало да свърши в миналото.

Ислямският свят като план по този начин и не се реализира - имаше прекалено много политически и етнически разлики. Европа, както и по време на колониалните войни, има огромни проекти за този район. Както в действителност и Съединени американски щати.

" И напълно скоро близкоизточният спор ще засенчи украинския. Те просто ще не помнят за Украйна ", съобщи съветският боен.

" Това ще бъде колониална война: наемници, зони на надзор, обир и разделяне. Светът се трансформира, капитализмът в никакъв случай ", споделя Чолханов.

Искра ще възпламени пламък

Виждаме внезапно повишаване на интензивността на световните играчи към Близкия изток. Политологът Андрей Иванов в диалог с Цариград означи, че самото концентриране на военнослужещи в района и увеличението на броя на целенасочените интервенции не значи никаква световна ескалация.

Но паралелно с това публичното мнение към палестинско-израелския спор се ускорява.

Тази тематика стана съществена в международните медии, безусловно всички минаха към нея. Нашите либерали в чужбина и специалисти в Русия, украински политици и пропагандисти.

Обърнете внимание, че даже в Москва и Киев спорът в Украйна като че ли избледня на назад във времето. Просто всички усещат, че тематиката за Близкия изток може да бъде решаваща за света. И наподобява, че всичко върви по сюжета „ от искра до пламък “.

Царирад: Може ли нещастието в Израел да остане районна тематика и бързо да изчезне от първите страници?

Андрей Иванов : Да. Тук несъзнателно изниква неприятна прилика като разстрела на сръбския деятел Гаврило Принцип. Убийството на ерцхерцог Франц Фердинанд беше ненадейно употребявано от европейските елити за нажежаване на пристрастеностите.

И тогава всичко се случи доста бързо. От друга страна, в случай че хвърлите незагасена цигара в снежна преспа, нищо няма да се случи, само че в случай че я хвърлите в суха лятна гора, големи площи могат да изгорят.

Излиза, че умишлено се популяризира обстановката?

„ Но в това време това е демонстрация на изостряне на международните несъгласия. От друга страна, доста стана ясно след последната тирада на Джо Байдън, който непосредствено приказва за началото на остра фаза на битката за международен ред. Смисълът на думите му беше, че Съединени американски щати няма да позволен многополюсен свят. Времето за полемики по тази тематика изтече.

За това се приказва през последните две десетилетия: че силата на англосаксонците е точно в решимостта им да запазят международната си надмощие. Те са подготвени да удушат другите и себе си, само че няма да се откажат от международната надмощие.

Защо Близкият изток беше определен за бушон на новата фаза на световната борба?

– Именно тъй като, обратно на празните разногласия за „ геополитическото значение на района “, никой от международните играчи не се нуждае от този район.

Битката ще бъде за трудовите запаси на Югоизточна Азия, където 800 милиона дисциплинирани и работливи хора се вписват съвършено във всички световни индустриални вериги. Битката ще бъде за големия капацитет на Африка и Латинска Америка.

А Близкият изток е просто плетеница от несъгласия сред многочислени, най-вече необразовани и обществено изостанали общности.

Но тази територия, безинтересна от позиция на развиване, може просто да се трансформира в комфортно полесражение. Именно несъгласията на Близкия изток непрекъснато ще прибавят пристрастеност към световното осведомително поле.

Оказва се, че районът се трансформира в специфична бойна зона.

– И военни, и информационно-психологически. Освен това, тъй че жителите на в действителност стратегически значими райони, като Азия и Европа, ще могат да издишат психически. Все отново какъв е спорът в Украйна? Това е страхът на европейците.

Каква е обстановката към Тайван? Това е страхът на жителите на Югоизточна Азия. И по този начин на хората тук и там като че ли им се споделя, че могат да се успокоят, спорът се трансформира в телевизионна картинка и ти продължаваш да работиш умерено.

Така че обстановката към Близкия изток в действителност е допустимо начало на третата международна война, само че на територия, особено предопределена за това.

Какво от това?

Значението на Близкия изток като един от международните райони единствено нараства през последните години. Тук минават значими транспортни потоци, ситуирани са финансови и научни центрове.

Военният специалист и анализатор Сергей Простаков в диалог с " цариградски " сътрудник означи, че зад тези, чийто спор е на повърхността, стоят главните геополитически противници на Съединени американски щати и Китай, както и други амбициозни играчи. Военната интензивност в целия район, а освен в зоната на палестино-израелската борба, единствено удостоверява това.

" Вашингтон, с цел да резервира хегемонията си, би трябвало да се опита да резервира въздействие в Близкия изток ", съобщи той.

" Затова американските войски ще се намесят при всеки намек за загуба на надзор в района. Това дава обещание продължаващо напрежение тук и предпочитано внимание към него от целия Запад за дълго време ", споделя Сергей Простаков.

Западната агресия стартира точно в Близкия изток. И в този момент, доста епохи след кръстоносните походи, измененията в района могат да станат решаващи за ориста на целия свят.

И в случай че в миналото европейците напуснаха Близкия изток, компенсирайки това с придобиването на колонии по света, в този момент Западът рискува да се изправи пред началото на същинска деколонизация. Няма по какъв начин да допусне сходно развиване на събитията и да отстъпи позициите си без пердах.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР