Близкият изток е на ръба. Хората в региона са изправени

...
Близкият изток е на ръба. Хората в региона са изправени
Коментари Харесай

Гутериш: Близкият изток е на ръба. Светът не може да си позволи повече война

Близкият изток е на ръба. Хората в района са изправени пред действителна заплаха от унищожителен огромен спор. Сега е моментът за неутрализиране и деескалация. Това съобщи по време на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш по отношение на нападението на Иран против Израел.

" Регионалният - и в действителност световен - мир и сигурност се подкопават с всеки минал час. Нито районът, нито светът могат да си разрешат повече война. Актовете на възмездие, включващи потребление на мощ, са неразрешени според интернационалното право ", уточни още Гутериш.

Припомняме, че малко след 23 ч. през вчерашния ден, 13 април, Иран изстреля по Израел стотици дронове. Синхронизирано имаше набези на подкрепяни от Иран бойци от Ливан и Йемен.

Йордания се включи в свалянето на ракетите.

По данни на израелската защита 99% от въздушните цели са прехванати и свалени преди да доближат до задачите си. Десетки от дроновете и ракетите са били свалени отвън рамките на израелската територии.

Има нанесени вреди, които са леки - върху една израелска военна база. 10-годишно момиче е получило пострадвания от шрапнели в в района Арад, южната част на Израел.

Вестник " Ню Йорк Таймс " цитира двама израелски чиновници, съгласно които Иран е изстрелял общо 185 безпилотни самолета, 36 крилати ракети и 110 ракети земя-земя.

Световните водачи осъдиха иранските офанзиви.

Русия обаче разгласи, че Съветът за сигурност лицемерно подлага на критика Иран, а не осъжда по същия метод израелската офанзива против иранското посолство в сирийската столица Дамаск.

Именно офанзивата в Дамаск е причина за ударите на Иран, съобщи непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР