Близкият до президента Румен Радев политолог Иво Инджов разкри, какво

...
Близкият до президента Румен Радев политолог Иво Инджов разкри, какво
Коментари Харесай

Политолог до президента Радев разкри тайни за новия ляв проект – ще заеме терена на сгромолясващата се БСП

Близкият до президента Румен Радев политолог Иво Инджов разкри, какво ще съставлява новият ляв план, за който към този момент се приказва в обществото. На страницата си във фейсбук Инджов написа:

„ Досега в общественото пространство се знае относително малко за подготвяната нова лявоцентристка групировка (някои приказват за обществен план като прощъпулник). Едно от сигурните неща към него, доколкото в политиката има сигурни работи, е че новото начинание вляво ще има за лица авторитетни персони с младежка сила, множеството от които не са били партийни членове; в това време горели в борбите леви престижи ще оказват помощ старателно. Освен това, няма по какъв начин новият план да не бъде натурален коректив на Българска социалистическа партия, която се сгромолясва и освобождава необятен терен в координатната система ляво-център. На този декор концепциите за основаване на опозиционно придвижване от съперници на Нинова в самата Българска социалистическа партия, групирани от платформата " Социализъм 21 век " да вземем за пример, са почтени за почитание, само че нямат стратегическа тежест. Дори опозиционерите да вземат връх в партията, тя е ниновизирана дотам, че към този момент в никакъв случай няма да бъде важен фактор в политическия живот.
Очевидно, най-малко в началото новият лявоцентристки план ще се групира към персони, а не върху ясна идеологическа опция на маргинализираната соцпартия, както означават някои наблюдаващи. Българското общество занапред ще узрява за концепциите на една прогресивна левица. На този стадий е значимо страната най-накрая да има достоверна социалдемокрация.
И още едно събитие, което съгласно мен би работило за триумфа й:

Досега всички опити за сериозна промяна на Българска социалистическа партия " извън " се проваляха най-малко по три аргументи:
- И през 1996 година, и през 2009 година, когато се появиха " Евролевицата ", респ. АБВ, соцпартията към момента беше значима мощ.
- Корекцията ставаше посредством късане на " живо месо " от Българска социалистическа партия - мъчителна и неприемлива интервенция за аления електорат.
- Не на последно място, различните партии не съумяха, тъй като бяха очебийно лидерски. Това предреши значително ориста на Евролевицата на Александър Томов, на АБВ на Георги Първанов и Румен Петков, и други
Сега нещата наподобяват доста по-различно, а българското общество обезверено се нуждае от мощен обществен вектор! “

Говори се, че новият ляв план ще бъде тясно обвързван с президента Румен Радев, а генното му модифициране се прави под зоркия взор на " Дондуков " 2. При предстоящ неуспех на партията на смяната на Кирил Петков, новата лява групировка би трябвало да заеме място й на терена. В обществото се разяснява и версия за основаване на нов десен план, а за водач се спряга един противоречив военачалник.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР