Близките на убития в понеделник вечерта доц. Стефан Нейков са

...
Близките на убития в понеделник вечерта доц. Стефан Нейков са
Коментари Харесай

Близките на убития учен: Какъв секс на 70 години?

Близките на убития в понеделник вечерта доцент Стефан Нейков са потресени от изнесената версия, че е желал от студентка секс и пари против взимане на изпити. Според фамилията на жертвата никой от полицията не им се е обадил във съдбовната вечер, с цел да им заяви за гибелта на брачна половинка и бащата.

Ирена Нейкова и децата й Наталия и Николай, разбрали, че Стефан е умрял инцидентно - внукът на жертвата минавал по бул. "Христо Ботев " и видял леката кола на дядо си обградена от полиция, написа "Монитор ".

„ Това е брутално закононарушение, което е било авансово замислено. Огромна мръсотия се изля върху него и нас, а той и на мравката път правеше. Имаше над 300 научни изявления у нас и в чужбина. Двата нови сорта – салата „ Ира” и алабаш” Ники” са кръстени на нас. Носят нашите имена. Потресени сме. В потрес сме. Всички в Садово, Чешнигирово, който го е помолил да отиде и да им види растенията за заболявания, постоянно се е отзовавал. Винаги е помагал. Какви бяха тези помии, не мога да разбера…Пенсионер е и не е преподавал от доста години”. Думите са на брачната половинка на убития с бейзболна бухалка в понеделник вечерта край Пловдив доцент Стефан Нейков – Ирина и на двете му деца Николай и Наталия.

Арестуван за жестокото закононарушение е 42-годишен мъж, който е брачен партньор на студентка, на която убитият трябвало да спомага за взимане на изпити против секс и пари, е версията на проверяващите.

Близките и приятелите на жертвата обаче не скриха своята гадност от това. „ Боже Господи, какъв секс на 70 години?! Айде в този момент!”, изригнаха и съседки на фамилията. Според тях убитият доцент бил постоянно подготвен да оказва помощ на комшии и другари.

„ Слизаме да чистим пред блока, той е първи. Негов другар се разболя, ходеше да му пазари. Не имаме вяра да е желал пари и секс от студентка”, споделиха дамите.

Съпругата Ирена и децата й се чудят по какъв начин ще продължат живота си и по какъв начин ще гледат хората в очите оттук насетне. Те не знаят и по кое време ще е погребението, макар че им звънят хора от цялата страна, тъй като първо трябвало от прокуратурата да наредят от Съдебна медицина да освободят натрупа. Лично шефът на Селскостопанска академия проф. Васил Николов им се обадил да сервира съболезнования.

Във вторник отишли до Четвърто районно в Пловдив да подадат молба, с цел да им бъде върната колата „ Фолксваген поло”. Вместо това синът Николай, който също е академик в Института по растителни генетични запаси в Садово, бил разпитан от полицията.

От прокуратурата обаче са безапелационни, че версията за изпити против секс и пари, е водеща в следствието за гибелта на доцент Стефан Нейков. Той е познавал 32-годишната брачна половинка на килъра от 2005г., когато тя била студентка и че още тогава двамата са имали някакви връзки. Какви по-точно, от прокуратурата не разясниха. Тогава дамата, която е била състудентка на сина Николай, е приключила степен „ Бакалавър”.

Самият Николай съобщи, че не си спомня за коя от всичките му колежки става дума, тъй като са били доста хора.

„ Чрез сина му се познават. Тя е записала магистратура, прекъснала е и сега записва още веднъж, с цел да си довърши образованието. И реализира контакт с него, с цел да й улесни следването. Искала е да й оказва помощ за изпитите, посредством контактите, които той има в научната общност”, изясни зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов.

Той посочи, че убитият сега не е бил учител на студентката, защото бил от години пенсионер. Фаталният понеделник доцентът прекарал с щерка си Наталия. Тя го водила на обзор при дерматолог. Баща й бил бодър, в въодушевление, не приказвал с никого по телефона, нито посочил някакво терзание. Не й споделил да има вечерта среща с някой. Били дружно до 16,30, когато се разделили.

След това доцентът се обадил на брачната половинка си и й споделил, че от работа ще я вземе Наталия.

„ Защото аз съм с оперирани стави и той ме водеше и ме прибираше от работа”, сподели брачната половинка Ирена. В 18,30 часа имал за към 5 минути среща със сина си Николай, след което следите му се губят. И на него не споделил да има късни срещи отвън Пловдив.

Баща му отишъл на срещата с колата си „ Фолксваген поло”, до която няколко часа по-късно, на бул. „ Христо Ботев” в Пловдив, бил открит грубо пребит и след това умрял. Доц. Стефан Нейков имал навика да се обажда на брачната половинка си Ирена, в случай че закъснява. Винаги й звънял. Такава била открита през годините им привичка.

Във съдбовната вечер мъжът й не се обадил. Съпругата и децата му звънели, само че телефонът му давал или свободно, или, че няма връзка с този номер, най-вероятно заради липса на обсег. През това време доцент Стефан Нейков е имал уговорена среща с 32-годишната студентка. Трябвало да се видят покрай Спортната зала в село Оризари до Пловдив. Ненадейно там се появил мъжът на студентката, който почнал да постанова пенсионера с бейзболната бухалка.

Около 20-21 часа околните му почнали да го търсят в квартала. Обиколили околните заведения, тъй като предполагали, че може да е седнал да гледа там мачовете с другари. Не го намерили. Към 22 часа внукът на доцент Стефан Нейков минавал по бул. „ Христо Ботев”. Видял колата на дядо си „ Фолксваген поло” и по какъв начин към нея се суетят служители на реда. Обадил се на майка си. Тя му споделила: „ Иви, дядо ти го няма”, а той й отвърнал: „ Обличайте се, видях полото на бул. „ Христо Ботев”, заградено с лента и има доста полицаи”.

Наталия незабавно хукнала натам с мъжа си. Когато стигнала до Военна болница, видяла натрупа на татко си. Гледка, която младата жена евентуално в никакъв случай няма да не помни. Цялата му дясна ръка била синя от нанесения му побой.

Стефан Нейков бил облян в кръв. Имал голяма рана на главата. В колата имало доста пясък и всичко вътре било потрошено. Затова околните му допускат, че той може да е пребит в колата си, с която евентуално е отишъл към село Оризари и с която е върнат назад в Пловдив.

Студентката и мъжът й го зарязали на бул. „ Христо Ботев” до Военна болница. Там бил открит, облян в кръв, от минувачи отвън автомобила си и умрял малко след идването на колата за спешна помощ. Извършителят и жена му били засечени от охранителни камери по какъв начин, откакто оставили пребития възрастен мъж, се разделили. 32-годишната жена тръгнала към река Марица, където изхвърлила бейзболната бухалка.

Мъжът й се отдалечил в друга посока. Ден по-късно студентката завела служителите на реда до мястото на речния бряг и им посочила къде е изхвърлила оръжието на убийството. Очаква се мярката за неотклонение на задържания за убийството на доцент Стефан Нейков да бъде гледана от окръжния съд в Пловдив този петък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР