Близките на убития Димитър Малинов и жители на Цалапица организираха

...
Близките на убития Димитър Малинов и жители на Цалапица организираха
Коментари Харесай

Искате и нас ли да убиете?: Рангел Бизюрев се изправи за първи път пред съда

Близките на убития Димитър Малинов и поданици на Цалапица проведоха митинг пред постройката на прокуратурата в Пловдив.

Гражданското неодобрение се организира преди да стартира същинското дело против близнаците Борислав и Валентин Динкови.

Едно от настояванията на протестиращите бе прокуратурата да промени обвиняването към тях от укривателство в съучастие в убийството на 24-годишния юноша, предаде 

" Искаме правдивост за Митко. Настояваме за пожизнен затвор на убийците му! " - обявиха хората. Те упорстват да се промени обвиняването против близнаците Борислав и Валентин Динкови от укривателство в съучастничество в убийството на Малинов.

" Искате и нас ли да убиете? Елате ни убийте и да се свършва тоя призрачен сън! И татко му умря!... Спите ли умерено? " - сподели майката Атанаска Бакалова, представена от Plovdiv24.bg.



За първи път пред съда в качеството му на очевидец беше разпитан и екстрадираният у нас Рангел Бизюрев.

Пред магистратите той съобщи, че близнаците не са нанасяли удари на Димитър Малинов. Бизюрев уточни, че се е сбил с момчето, тъй като приказвал обидни и оскърбителни думи по негов адрес. 

Показанията му са по делото против близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са упрекнати в персонално укривателство и подкрепяне на Бизюрев, апетитен за палач на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица.

Бизюрев и през днешния ден уточни, че е удрял Маринов в региона на тялото, не в главата. След като схванал, че той няма признаци на живот се паникьосал, а братята помагали в заличаването на следите. Тялото бе открито заровено на към километър от мястото, на което за последно е бил забелязан Димитър. 

За разпит бяха призовани и други очевидци.

Рангел Бизюрев е притеглен като обвинен от Окръжна прокуратура - Пловдив за това, че на 20 юли предходната година в с. Цалапица съзнателно е умъртвил Димитър Малинов, на 24 година, като убийството е осъществено с особена свирепост.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР