Близките на убитата и заровена от мъжа си Фани от

...
Близките на убитата и заровена от мъжа си Фани от
Коментари Харесай

Близки на убитата и заровена Фани от Пъдарско искат по-висока присъда за убиеца й

Близките на убитата и заровена от мъжа си Фани от Пъдарско желаят отмъщение и по-тежка присъда за килъра й. Те апелират присъдата на Александър Пашов от същото село за жестокото престъопление на младата жена. Подаден митинг против решението на Пловдивския областен съд има и от прокуратурата, от където също са недоволни от наложеното непретенциозно наказване.
Прочетете още
Пашов ще се изправи пред Апелативен съд- Пловдив на 29.02.2024 тъкмо в 9:00 часа.

Спрямо Александър Пашов бяха повдигнати две престъпления- че умишлено е умъртвил 28-годишната майка на децата му, като убийството е осъществено преднамерено и за придобиване и държане на огнестрелно оръжие, чийто спусък Александър Пашов е натиснал, с цел да убие жена си. През 2023 година той призна виновността си пред Окръжен съд-Пловдив  и получи присъда от 16 години при първичен непоколебим режим. Присъдата пристигна, откакто съдийския състав с ръководител Петко Минев дефинира едно общо най-тежко наказване за всички закононарушения. 

В това съвещание Пашов даде пояснения и призна, че е закупил оръжието втора ръка от Раковски. Мотивите за покупката били, че близки на жена му Фанка отправяли закани към него и желал револвера за самоотбрана. По думите му, Александър нямал предпочитание да убива майката на децата си, а единствено да си поговорят.

Веднага откакто съда осъди Пашов, околните на 28-годишната жена бяха възмутени от дребната присъда. По думите им този човек се е гаврил с Фани и не съжалява за това което е направил.

„ 16 години затвор ли единствено коства животът на  дъщеря ми, това е подигравка и насмешка. Тя беше манипулирана от него и живееше един стеснен живот, цялото село  знаеше това. Фани беше лимитирана даже и от мен, от личната й майка, тя не идваше в нас поради този човек, ” Това описа още тогава пред  TrafficNews  майката на 28-годишната Фанка Иванова, която бе убита по жесток метод от бащата на децата й.

Майката на убитото момиче беше безапелационна, че няма да спре да търси правдивост за щерка си.

Припомняме, че закононарушението стана на 25 ноември 2022 година в пловдивското село Пъдарско. Към 5 часа сутринта, дамата се придвижвала към спирка, откъдето се качвала на рейс за работата си Александър знаел маршрута й. Той я причакал зад махленски резервоар. Бил облечен с черни облекла, ръкавици, а на главата бил поставил черна маска. Когато се доближила, хванал дамата за тялото и я прострелял в главата. Убитата  починала на място, а по-късно Пашов се опитал да укрие тялото  като го заровил в ненаселен двор.  

 

Как се стигна до закононарушението? 

Двамата били съпрузи и имали две деца. Те живеели в фамилна къща в Пъдарско. По време на взаимното общуване обвиненият постоянно проявявал ревнивост към брачната половинка си, ограничавал обществените й контакти, а също по този начин й забранявал да напуща дома им сама и да се среща с други хора. Многократно се карал с дамата заради незначителни мотиви и упражнявал принуждение по отношение на нея.

През есента на 2021 година Фани се изнесла от фамилното жилище и отишла да живее при своята сестра в  Пловдив, а след това се върнала в  Пъдарско в дома на майка си. Пашов неведнъж упорствал тя да се върне при него и децата им, като постоянно я проследявал и заплашвал. На неустановена дата през 2022 година той я причакал пред работното й място в Стряма и се опитал да я качи в лек автомобил, с цел да я върне принудително в дома им. След като не съумял, решил да убие брачната половинка си, за което авансово се подготвил. Той се снабдил с военен револвер и муниции за него, за които нямал позволение.

След търсене на жертвата тялото й бе намерено няколко дни по-късно, а по-късно Александър бе арестуван.

Снимка: Денят на закононарушението



Снимка: Докато се организираха огледи в къщата на Александър Пашов и парцела на баба му

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР