Близките на младата бургазлийка Силвия Колева отправят зов за помощ,

...
Близките на младата бургазлийка Силвия Колева отправят зов за помощ,
Коментари Харесай

Гореща молба: Младата бургазлийка Силвия има нужда от 13 208 евро, за да може да вижда

Близките на младата бургазлийка Силвия Колева насочат вик за помощ, с цел да може да се подложи на лекуване и да избави зрението си, оповестява Burgasinfo.com

„ Мили другари, насочвам гореща молба към вас за апел да отворите сърцата си за благотворителна идея. Нашата щерка СИЛВИЯ ТАШКОВА КОЛЕВА се нуждае от трансплантация на роговица в Германия. Сумата е огромна за нашите благоприятни условия и доста дребна за вашите любящи сърца Молим ви помогнете съгласно възмижностите си!

Дарителската сметка е в Райфайзен банк с номер BG69RZBB91551010038005  и е без потребителска такса.СЪРДЕЧНО Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) БЛАГОДАРИМ! ”, приканват околните й.

24-годишната Силвия страда от нападателен кератоконус - заболяване, което съставлява прогресиращо изтъняване и деформиране на роговицата и води до слепота.

Направени са две интервенции в България за преодоляване на болестта.

За страдание, все още Силвия има 100% загуба на зрението на дясното око и прогресираща загуба на лявото.

Единственият метод Силвия още веднъж да върне зрението си е трансплантация на роговица от донор. Поради липса на донорство в България и неопределени периоди на изчакване, интервенцията може да бъде осъществена в Германия. За задачата са нужни средства, с които ние не разполагаме.

Стойността на самата интервенцията е 13 208 EUR. Тази сума не включва средства за следоперативно лекуване и болничния престой.

В момента Силвия е включена в листата със незабавно чакащи пациенти. Средният период за изчакване е сред 4 и 5 месеца.

Поради прогресиращия темперамент на болестта, Силвия може да загуби изцяло зрението си, в случай че трансплантацията не бъде осъществена в най-кратки периоди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР