Близките на жена, разкъсана от кучета в Долна Оряховица, искат

...
Близките на жена, разкъсана от кучета в Долна Оряховица, искат
Коментари Харесай

Рекордно обезщетение: Близките на разкъсана от кучета жена искат 450 000 лв. от болница

Близките на жена, раздрана от кучета в Долна Оряховица , желаят рекордно обезщетение от 450 000 лева от болница. Санитарката е отивала на работа в лечебното заведение, когато се случва случаят. Тя е пресрещната, нападната и раздрана от животните на 30 март тази година. Това се случва на метри от вкъщи ѝ.

„ Мирослава е била на работа от 7:30 часа. Инцидентът е станал в 6:30 часа , до момента в който е ходила да се срещне с нейна колежка, която да я закара на работното място. Имаме 7-дневен период, в който би трябвало да уведомим Национален осигурителен институт “, напомня адв. Касим Местан, МБАЛ „ Св. Иван Рилски “, гр. Горна Оряховица.

Инцидентът е станал рано сутринта по мрачно

Според българското законодателство случаят е трудова акцидент, защото 40-годишната санитарка е   отивала на работа, движейки се по нормалния маршрут от главното ѝ място за живеене.

„ По отношение на виновността това е така наречен безвиновна отговорност на работодателя - по този начин го написа в закона, по този начин е регламентирано, по тази причина такава е поканата, която сме изпратили до болничното заведение “, споделя Светослав Илиев, юрист на потърпевшите, Горна Оряховица. Поисканото обезщетение от околните е в размер на общо 450000 лева

Кучетата са били поверени на 62-годишния мъж преди две години

„ От морална позиция за мен е безусловно недопустимо тежестта да се поеме от болничното заведение, която няма безусловно никаква виновност, а не от съответния причинител , който доколкото знам към този момент е открит “, безапелационен е доктор Иван Иванов, шеф на МБАЛ " Св. Иван Рилски ", Горна Оряховица.

Гледачът на кучетата с обвиняване за гибелта на дамата чака  делото си в ареста.  Засега не е ясно ще се търси ли отговорност от притежателя на четириногите, който по време на случая е бил в чужбина.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР