Близките на американец, който се удавил, след като паднал от

...
Близките на американец, който се удавил, след като паднал от
Коментари Харесай

Близки на загинал в катастрофа съдят Google заради остарели маршрути в навигацията им

Близките на американец, който се удавил, откакто паднал от сринат мост, настояват, че той е умрял, тъй като Гугъл не е актуализирала картите си. Семейството на Филип Паксън съди компанията за гибелта му, като твърди, че Гугъл не е посочила, че мостът е паднал девет години по-рано, оповестява Би Би Си.
Прочетете още
Паксън е умрял през септември 2022 година, откакто се опитвал да мине по изчезналия частично мост в Хикори, Северна Каролина. Говорител на Гугъл съобщи, че компанията преглежда изказванията.

Паксън е татко на две деца. Той се е прибирал от деветия рожден ден на щерка му в къщата на другар и е бил в чужд квартал по време на гибелта си съгласно желае на фамилията. Съпругата му е откарала двете му дъщери у дома по-рано, а той е останал, с цел да помогне за почистването. " Непознавайки локалните пътища, той е разчитал на Гугъл Maps, очаквайки, че тя ще го насочи безвредно към дома на брачната половинка и дъщерите му ", се споделя в изказване на юристите на фамилията. Докато карал внимателно в тъмнината и дъжда, той без да подозира последвал остарелите инструкции на Гугъл към моста, който фамилията му по-късно научило, че от близо десетилетие се назовава " Мостът за на никое място ".

Местните поданици неведнъж са се свързвали с Гугъл, с цел да ги накарат да трансформират онлайн картите си, откакто мостът се срутил през 2013 година, се твърди в желае. Според „ Charlotte Observer “ бариерите, които нормално се слагат на входа на моста, липсват заради вандализъм. В правосъдния развой се завеждат искове и против три локални компании, като се твърди, че те са имали обвързване да поддържат моста.

" Изказваме най-дълбоки съболезнования на семейство Паксън ", съобщи представител на Гугъл пред AP News.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР