Близките на 30-годишен мъж търсят истината за смъртта му. Трима

...
Близките на 30-годишен мъж търсят истината за смъртта му. Трима
Коментари Харесай

Разследват мистериозно убийство на ловец по време на бракониерски лов ВИДЕО

Близките на 30-годишен мъж търсят истината за гибелта му. Трима другари отиват на бракониерски лов, единият от тях в никакъв случай не се прибира при брачната половинка и дребното си дете, оповестява Нова телевизия.

Според прокуратурата става въпрос за трагичен случай. А съгласно околните на починалия и някои проверяващи - за ликвидиране по несъобразителност.

Следователят по случая е уволнен дисциплинарно поради фрапантни нарушавания при събирането на доказателства. След като прокурорите от Русе приключват делото, околните апелират и желаят нов развой във Велико Търново. Съгласни са даже на ексхумация, с цел да схванат истината.

Младият мъж, който губи живота си по време на злощастния лов, е Нихат Мехмедов.

„ Аз желая бащата на детето ми. Просто желая да се потвърди и всички, които са забъркани, да си получат заслуженото “, споделя през сълзи брачната половинка на починалия Сибел Юсеинова.

Близо четири години тя и родителите на брачна половинка й се пробват да потвърдят, че Нихат не е умрял след трагичен случай. „ Той обичаше, излизаше да си бракониерства. И таман беше си узаконил всички документи за лова, оръжие щеше да си вземе, джип си взе... И с него се случи нашата покруса “, споделя Юсеинова.

Трагедията се случва на 18 април 2016 година Младото семейство другояче живее в Испания, само че се прибира за месец в родното си село Каран Върбовка. Остават три дни до заминаването им.

„ От рано Байхам Шакиров, който е негов другар от детството, и с татко ми Фикрет Нуриев, бяха се събрали на центъра да пият. И той към 9.00 часа вечерта се прибра у дома. Бяхме се уговорили, бяхме си нагласили барбекю, щяхме да вечеряме всички дружно. Той сподели, че отива на лов с джипа “, спомня си Сибел.

Малко по-късно тя схваща, че брачният партньор й е умрял. Версията на полицията, в лицето на проверяващият случая служител на реда, е, че Нихат, който ръководи джипа, самокатастрофира и умира. Това настояват и в показанията си двамата му спътници. Заради този и други случаи, следователят Петър Дечев по-късно е уволнен дисциплинарно. Тази информация е доказана от Министерство на вътрешните работи.

„ Фрапантното в тази ситуация е,че следствието е водено по извънредно възмутителен метод. Благодарение на това мърливо досъдебно произвеждане ние не можем да разкрием обективната истина по делото “, разяснява юрист Димитър Марковски.

Катастрофата става в 22.30 ч. Фикрет и Бейхам звънят на кола за спешна помощ два часа по-късно - в 00.07 ч. Доказват го разпечатките от телефонните диалози. Колата на Спешна помощ открива мястото едвам в 1.30 ч.

„ Те довечера са излезнали на бракониерски лов, което доста добре се знае от следствието и което се прикрива. В желанието си да прикрият следите си, са хукнали да крият пушки, вместо да окажат първа помощ на момчето и да бъде извикана Бърза помощ, с цел да може да бъде избавен живота на един младеж “, добавя юрист Марковски.

Той изрази подозрение, че Нихат е бил зад кормилото на джипа. На такова мнение е и бащата на починалия мъж Неази. „ Съдебният доктор, като завърши с аутопсията, ми сподели: "1000 % съм сигурен, че твоят наследник не е водачът на автомобила “, споделя бащата.

По думите на брачната половинка на Нихат той се е задушил с кръвта си. „ Бил е по тил, те са го оставили по този начин. Явно е имал гръдна контузия “, счита дамата.

„ Травмите, които е получил Нихат при самото превръщане на колата и придвижването на купето върху терена, подсказват, че той е седял на предната дясна пасажерска седалка “, безапелационен е юрист Марковски.

„ В рамките на делото има събрани свидетелски показания, пред които са правени извънпроцесуални самопризнания за това кой е управлявал автомобила въпросната вечер. Въпреки това, делото към сегашния миг е прекъснато. Има публикуван прокурорски акт, с който наблюдаващият прокурор в Русе е приел, че при тази догадка и освен това наличие на доказателствата отговорни няма “, добавя юристът.

Той е безапелационен, че в случай че фамилията не получи правдивост, ще се наложи то да съди страната.

Прокуратурата във Велико Търново би трябвало да реши дали да възобнови делото, а в случай че това се случи - да реши дали става въпрос за гибел при случай или за ликвидиране по несъобразителност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР