Близки, приятели и съселяни на обвинения в трафик на бежанци

...
Близки, приятели и съселяни на обвинения в трафик на бежанци
Коментари Харесай

Обвиненият в трафик на мигранти в Гърция - Тошко Тодоров: Всичко бе като сън, аз съм невинен

Близки, другари и съселяни на обвинявания в трафик на бежанци в Гърция – Тошко Тодоров, се събраха пред съда в Пловдив. Хората настояха за правдивост. Днес магистратите от Окръжен съд би трябвало да решат дали да екстрадират Тодоров в Гърция.

Както разказахме, Тодор Тодоров е работил като интернационален водач. През 2019 година той е притежател на кемпер, който обаче оповестил за продажба. На телефонния му номер позвънил мъж от Монтана с готовност да закупи транспортното средство. Въпросният господин дошъл със собствен „ сътрудник “ италианец. Тримата посетили нотариус, кемперът бил трансфериран и Тодор не запомнил за съществуването на транспортното средство. Тодоров е задържан. Причината е, че с кепера, който той бил продал преди близо две години е осъществен трафик на мигранти. Превозното средство било спряно в Гърция, а вътре били открити нелегално пребиваващи в южната ни съседка непознати жители. Кемперът, обаче към момента бил с български регистрационни номера, а справката на гръцката полиция посочила, че притежател е Тодор Тодоров. Според околните на мъжа той не е направил това закононарушение и имат нужните документи, които демонстрират това.

Пред съда е самия Тодоров. Той съобщи пред кореспонденти, че се надява през днешния ден да му бъде променена мярката за неотклонение в по-лека и съдът да вземе най-правилното решение и да го оневини.

„ Тези 20 дни, в които бях в къщи под домакински арест ми бяха като филм, не можех да допускам какво се случва “, съобщи Тошко Тодоров.

Какво още сподели той пред наш кореспондент вижте във видеото:



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР