Близки приятели и почерненото семейство на Иво и Яна, които

...
Близки приятели и почерненото семейство на Иво и Яна, които
Коментари Харесай

Доживотен затвор за убиеца: Близките на Иво и Яна от Лозен искат справедлива присъда

Близки другари и почерненото семейство на Иво и Яна, които бяха грубо убити през лятото в Лозен, излязоха на митинг с искане на доживотна присъда без право на подмяна за причинителя на тежкото закононарушение.

За да покажат категоричността на настояванията си, хората блокираха кръговото придвижване на входа на най-голямото село освен в региона, а и в страната.

Дора Георгиева, майката на 27-годишния, сподели, че желае обективен развой и доживотна присъда без право на подмяна за килъра. " Защото след първото ликвидиране той е пуснат. Ние даже не имаме вяра, че ще има и обективен развой за още две убийства " , сподели тя.

Почернената майка със сълзи в очите съобщи, че тъгата от загубата на сина ѝ ще остане за цялостен живот.

" Това е. Няма го детето ми. Най-прекрасното дете. Прякорът му беше Смайли. Усмихнат непрестанно. Добър и на всеки да услужи ", сподели още тя.

Съученици, другари и познати на Яна и Иво също се включиха в митинга. Младите хора донесоха транспаранти, с които приканиха: " Справедливост за Иво и Яна! ", " Искаме пожизнен затвор за килъра Чавдар! ", " Колко души би трябвало да убиеш за пожизнен затвор? ".

Обвиняемият Чавдар Бояджиев, направил цялостни признания за убийството на 18-годишната Яна и 27-годишния Иво от Лозен, през 2022 година е бил освободен с мярка „ подписка “ по дело за ликвидиране на 22-годишна жена по несъобразителност. В момента мъжът е за непрекъснато под стража за убийството на младежите от Лозен.

" Събрали сме се през днешния ден тук за по-доброто на самата страна. Искаме обективна присъда за този човек, тъй като е съкрушително нещо такова да се случи в такова обитаемо място като нашето " , каза Никола Асенов.

Момчето описа, че всички от тук присъстващите младежи са познавали Иво и Яна. " Излизали сме. Познавали сме се. И двамата са младежи. С момичето сме учили дружно. Никой не заслужава такова нещо. Какъвто и да си, не го заслужаваш. Тук сме, с цел да издействаме нещо, да реализираме нещо. Това е нашата цел " , акцентира Никола Асенов.

Той посочи, че не е познавал Чавдар Бояджиев персонално, само че са се засичали. " Като човек сме го виждали. Но сме стоели далеко от него, тъй като го знаем що за човек е " , изясни момчето.

Кметът на най-голямото село в България Георги Младенов означи, че не е от уредниците на митинга, само че е съпричастен с тъгата на хората.

" Следващите митинги ще бъдат по-атрактивни, допускам. Сега беше малко небрежно, заради обстоятелството, че се чу някакъв слух, че лицето Чавдар Бояджиев е пуснато, и оттова се инициира неща доста небрежно. Но при последващи митинги ще бъдем по-подготвени – по този начин споделят децата, родственици, близки ", означи той и добави, че не знае от кое място е пристигнал този слух, като посочи, че не е доказано, че обвиненият, който направи признания за осъществените убийства, е пуснат.

На въпроса как се отрази на Лозен това безчовечие, което беше осъществено, и постъпвали ли са при него сигнали, че Чавдар Бояджиев е упражнявал някакво принуждение върху други жители, кметът отговори: " Сигнали персонално аз не съм получавал. Иначе отрицателно се отрази. Представяте си, трима младежи си отидоха... Тук имаме три учебни заведения. Имаме младежи. Имаме хора, които живеят в по-отдалечени региони. Имаме няколко вилни зони, които са много отдалечени. И, естествено, има някакво напрежение. Но в този момент се е успокоило, отгоре-отгоре, да речем " , сподели кметът Младенов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР