Близки на убитото в сливенското село Сотиря седемгодишно момиченце бяха

...
Близки на убитото в сливенското село Сотиря седемгодишно момиченце бяха
Коментари Харесай

В Сливен излязоха на протест срещу съкратените съдебни процедури

Близки на убитото в сливенското село Сотиря седемгодишно момиченце бяха измежду протестиращите пред правосъдната палата в Сливен в петък сутринта. Те желаеха отпадане на съкратеното правосъдно разследване при ликвидиране и унищожаване на опцията за понижаване на присъдата с 1/3 при признание на виновност.

" Очаквам килърът да получи доживотна присъда без право на подмяна ", сподели бабата на убитото дете Милка Георгиев пред БНР.

Протестиращите заплашиха, че ще блокират входа на правосъдната палата и няма да позволен работещите. Те обясниха, че са недоволни от метода, по който са протекли дебатите за отпадане на съкратеното разследване в Народното събрание.

В сряда депутатите одобриха на първо четене общо четири законопроекта за отпадане на късата процедура при закононарушения като ликвидиране и тежка телесна щета. Все още е ясно кой от тях ще е окончателният. Вариантът на ръководещите от ГЕРБ планува преценката за понижаване на присъдата да се остави на съдията като му се даде опция да редуцира наказването с до 1/5, а не както е сега – до 1/3 наложително при признание. Аргументът на ГЕРБ е, че при унищожаване на съкратеното разследване, делата ще се точат с години.

" Депутатите ме разочароваха с това, че не желаеха да одобряват на първо четене доживотната присъда без право на подмяна. Трябва да се борим за нея до дъно ", сподели Георгиева пред Нова телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР