Близки на убития Митко от Цалапица за пореден път се

...
Близки на убития Митко от Цалапица за пореден път се
Коментари Харесай

Заровиха жив човек: Близките на убития Митко поискаха справедливост СНИМКИ

Близки на убития Митко от Цалапица за следващ път се събраха за митинг пред Съдебната палата в Пловдив малко преди да стартира делото пред районните магистрати против двамата братя Динкови. Протестиращите бяха с плакати в ръце, на които пишеше “справедливост ”. Пред съда се чуват крясъци - “Заровиха жив човек, никой не даде късмет на Митко да живее ”, написа

Припомняме, че съгласно акта на прокуратурата,  обвинението против Борислав и Валентин е за персонално укривателство. За това закононарушение законът планува отнемане от независимост до пет години. Близките на Митко изрично не са съгласни с държавното обвиняване, тъй като считат, че братята не са укриватели, а съучастници в убийството. Жители на селото, пристигнаха да поддържат околните на убития,като обявиха, че митингите не престават, тъй като двамата братя не са укриватели, а съучастници.

„ Защо разделят делото, единия близнак е отговорен колкото Рангел ”, съобщи вуйчото на убитият Митко. Майката на убитото момче Атанаска Бакалова съобщи пред медиите, че всички протестиращи не са съгласни с държавния обвинителен акт.

„ Те са съучастници в убийството на Митко. От самото начало не желаеме това дело да продължава. Нито един от тях не се обади на 112, с цел да даде първа помощ, а Борислав дава концепцията да заровят Митко. Извозват тялото на Митко до полето. Имат 100% съучастничество. Искаме страната да си свърши работата. Това е ОПГ и има човек, който им оказва помощ да натоварят тялото в автомобила. Надяваме се това дело за укривателство да бъде приобщено към делото за убийството на Митко ”, безапелационна е Атанаска.

 Бакалова напомни, че след 12 дни ще стане 1 години от убийството на детето ѝ, като съобщи още, че няма да се спрат с митингите и ще се бори за правдивост за Митко, до момента в който е жива. Делото против Рангел Бизюрев по обвиняването за съзнателно ликвидиране ще се гледа след два дни пред Окръжен съд Пловдив.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР