Близки на проф. Ваня Недкова разказаха, че лекарката е бивш

...
Близки на проф. Ваня Недкова разказаха, че лекарката е бивш
Коментари Харесай

НЗОК отказва лечение на български лекар в чужбина

Близки на проф. Ваня Недкова описаха, че лекарката е някогашен народен съветник по педиатрия, помогнала е на доста деца, само че сега страда от тежко заболяване. От Националната здравноосигурителна каса са отказали лекуване в чужбина:
„ За страдание преди година майка ми бе диагностицирана с Нехочкинов лимфом. Това наложи дълго и дълготрайно лекуване. До този миг то се организираше в София. Подадохме документи за лекуване в чужбина, тъй като майка ми не е в хематологична ремисия. Тогава се обърнахме към профилиран център в Германия ”, споделя дъщерята на проф. Недкова – доктор Надя Коларова пред Нова телевизия.
Тя изяснява, че центърът в Хановер се занимава точно с подобен отбор болести. И в случай че шансът на проф. Недкова в България е оценен на 5%, то в Германия той става 40%.
" Преди към месец организирахме консултация с Проф. Гансер, МНН, Хановер, Германия, един от водещи експерти в региона от международен мащаб, на която той ни даде своето експертно мнение, че при удостоверение на диагнозата, тя е подобаваща за реализиране на автоложна трансплантация даже и при непостигната ремисия.
Проф. Гансер ни даде данни за успеваемостта на този вид лекуване в тяхната клиника, която е 40% успеваемост при 1 % смъртност.
За съпоставяне данните в България при пациенти в ремисия и извършено сходно лекуване е към 5% успеваемост, при липса на справедливи данни за смъртността, заради децентрализираният метод, посредством който се лекуват тези болести в България ", изяснява доктор Коларова.
„ Докато чакахме процедурите на НЗОК майка ми се утежни. Това наложи ние да съберем сумата от 170 хиляди евро за два дни от наши близки и родственици. Така осигурихме първичното й лекуване ”, споделя още доктор Коларова.
Дъщерята на проф. Недкова споделя, че експертите на НЗОК не са взели значими елементи при взимане на решението си.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР