Близки на пътници от автобуса, който се запали на АМ

...
Близки на пътници от автобуса, който се запали на АМ
Коментари Харесай

Близки на пътници от автобуса-факел: Не знаем нашите роднини...

Близки на пасажери от рейса, който се възпламени на Автомагистрала " Струма ", към момента нямат информация дали роднините им са измежду починалите или ранените. Исмаил Селями е пред болница " Пирогов " и чака публична информация.

" На мен никой още не ми е споделил дали моите близки са в болничното заведение или са починали в рейса. Голяма покруса ни сполетя. Искаме от българските управляващи да ни осведомят какво се случва, кои са оживели ", прикани Селями, цитират от Bulgaria ON AIR.

В лечебното заведение са настанени 7 души, петима мъже и две дами. Част от тях са семейство с 16-годишно момиче. Шестима от потърпевшите са с изгаряния, един е в Клиниката по травматология.

Гюна е непосредствен със седем души, които са пътували в автобуса-ковчег. Посещава оживелите от тях в " Пирогов ". За другите няма информация.

" Тези, които ги видях, са в положително положение. Успяхме да беседваме с тях за малко - не са в положение да приказват, не могат да се съберат ", сподели мъжът.

Премиерите на Северна Македония и България посетиха дружно потърпевшите в случая.

" Тези, които са били на задните седалки в рейса, са съумели да счупят стъклата и по този начин са се избавили. Техни близки пристигнаха тук, запознахме ги с личния състав в болничното заведение и могат да видят своите родственици ", сподели министър председателят Зоран Заев.

" Има няколко членове на едно семейство, които са измежду потърпевшите. Сред тях е и момиче на 16 години. Всички ранени са в устойчиво положение. Нашите сътрудници от болничното заведение са се погрижили добре за ранените ", акцентира здравният министър на Северна Македония - Венко Филипче.

Седмината потърпевши са без заплаха за живота и са в устойчиво положение.

" Всички проучвания и съвещания са направени, следва обработката на раните, покриване на някои изгаряния, които са леки. Може да се наложат и някои оперативни интервенции от травматолозите, които също са леки ", заяви шефът на УМБАЛСМ " Пирогов " проф. доктор Иван Поромански.

Очаква се в идващите дни ранените да бъдат превозени към Северна Македония.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР