Близки на деца, загинали при пътни произшествия, настояват да няма

...
Близки на деца, загинали при пътни произшествия, настояват да няма
Коментари Харесай

Близки на загинали искат спешна промяна на Закона за движение по пътищата

Близки на деца, починали при пътни катастрофи , упорстват да няма скъсен правосъден развой при закононарушения на пътя , както и когато има жестоко нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, те да се преследват като умишлени закононарушения. 

Днес те излязоха на митинг пред постройката на Народното събрание, а по-късно се срещнаха с представители на управлението на прокуратурата
 БГНЕС
Иван Спасов , уредник на митинга, уточни, че трябват незабавни промени в наказателното законодателство и в Закона за придвижване по пътищата. „ Докато няма правдивост, няма да спрем с митингите “, уточни той и добави, че плануват затваряне на автомагистрали и по-големи пътища. Според него има предумисъл, когато някой кара с превишена скорост в обитаемо място или след приложимост на алкохол и опиати, заради това този тип нарушавания би трябвало да се преследват като умишлени закононарушения.
 БГНЕС
Организаторът на митинга изясни, че на срещата с прокуратурата е разисквано да се форсира работата по делата, които са в досъдебна фаза, а околните на починали деца са се интересували дали присъдите по техните каузи са протестирани от държавното обвиняване .
,   БГНЕС
Спасов добави, че пред Народното събрание при тях са пристигнали представители на две парламентарни групи - ГЕРБ-СДС и " Възраждане " , като са им споделили, че са импортирани законови промени и ще ускорят работата по тях. Депутатите са ги призовали да приказват с представители и на другите парламентарни групи, с цел да се получи единодушие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР