Близки и роднини на 20-дневното бебе, което беше прието с

...
Близки и роднини на 20-дневното бебе, което беше прието с
Коментари Харесай

Протест пред болницата в Благоевград, където бебе беше изписано със счупен крак

Близки и родственици на 20-дневното бебе, което беше признато с жълтеница и изписано със строшен крайник от болничното заведение в Благоевград, излязоха на митинг пред неонатологичното поделение. Те упорстват за наказване на лекарите, които по думите им, са отговорни за счупването.

Роднините на бебето се събраха пред родилното поделение на благоевградската болница с гледище отговорните за случилото се да бъдат осъдени. Те желаят и среща с управлението на болничното заведение. Така среща обаче не беше допустима, защото шефът доктор Огнян Митев отсъства заради здравословни аргументи.

Близките на бебето се срещнаха обаче със заместник-директора на болничното заведение, който им изясни, че инспекциите по случая към момента не са завършили.

" Искаме да разберем кой му счупи крайници - да излезе и да си каже, а не да лъжат, че сме ние, в случай че не - болничното заведение да се съди. Пет дни никой не дава пояснение и се крият. Пият и бият бебетата, не обръщат никакво внимание ", сподели Вера Георгиева, майка на бебето.

От управлението на болничното заведение показаха своите подозрения, че счупването на крайници на бебето е станало още у дома преди да е било настанено в лечебното заведение. Роднините обаче са безапелационни, че няма да спрат митингите до момента в който отговорните не бъдат осъдени.

Вижте повече в директното включване на Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР