Близки и приятели на загиналото 15-годишно дете в столицата се

...
Близки и приятели на загиналото 15-годишно дете в столицата се
Коментари Харесай

Близки и приятели се събраха на бдение след смъртта на 15-годишното момче в София

Близки и другари на починалото 15-годишно дете в столицата се събраха на бдение на мястото на произшествието, съобщи кореспондент на БГНЕС.


През днешния ден на мястото на убийството жители носеха цветя, с цел да почетат паметта на момчето. Около 18:00 часа близки и другари на детето се събраха на местопроизшествието и сложиха цветя както върху пешеходната пътека, по този начин и на тротоара към нея. На тротоара бяха запалени и свещи.


На него пристигнаха десетки, а болката в очите им мъчно може да се опише с думи. Събралото се голям брой затвори придвижването за малко, като това докара до известно напрежение измежду водачите.


Бдението мина под засилен полицейски надзор.

БГНЕС напомня, че малко след 21 часа през вчерашния ден момче пресичало пешеходната пътека на улиците " Генерал Гурко " и " Цар Иван Шишман ", когато било пометено от бързо преминаваща кола. Пробата за алкохол на водача е посочила над 2 промила, като той е бил отведен да даде и кръвна проба.


Загиналото момче е било на 15 години. Шофьорът е бил в колата дружно с жена, която не е негова брачна половинка, и нейното малко дете.

По-рано през днешния ден на брифинг на прокуратурата стана ясно, че сигналът за случая е получен малко след 21:00 часа. " Той е бил за ПТП в центъра на столицата с умряло на място лице. Веднага отиват екипи, които обработват местопроизшествието, и с първото деяние на следствието - оглед на местопроизшествието, се стартира досъдебно произвеждане, което ще бъде водено от Столична дирекция на вътрешните работи и следено от СГП. Извършват се неотложните дейности, събират се материали, които през днешния ден бяха докладвани на дежурен прокурор от СГП, който след запознаване с тях, реши, че са налице задоволително доказателства за привличане на лидера на лекия автомобил в качеството му на обвинен за осъществено закононарушение - причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. Квалификацията на действието от субективна страна е, че това е станало при възможен предумисъл ", съобщи заместник-градският прокурор Иво Илиев.


“Това като подготовка на действието се обосновава от събитията, че лидерът на моторното транспортно средство е управлявал същото, по метод, който неизбежно би довел до такива рискови последствия и причиняването на гибел ”, добави Илиев.

Колата евентуално се е движела с доста висока скорост “може би в границите на 80 км/ч, няма никакъв спирачен път и на оживено кръстовище след приложимост на алкохол ” посочи той и добави, че тестът на лидера за алкохол е била 2 промила, сподели още Илиев.

“Прокурорът е решил, че като съответна мярка на този стадий е задържане на обвинения за период от 72 часа предвид на следващо внасяне на искане пред съда за взимане на непрекъсната мярка “задържане под стража ”. По всяка възможност това ще се случи във вторник ”, разгласи Илиев.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов разяснява, че закононарушението е настъпило към 21:17 часа през вчерашния ден. “В резултат на което - най-вероятно заради несъобразена скорост и несъответстващо държание на пътното платно, 37-годишен лидер на автомобил Мерцедес е прегазил малолетното лице ”, разгласи той. По думите му той не е бил самичък в колата. “Водачът на автомобила е бил придружаван от жена и нейното дете в автомобила. Не е неговото, а нейното дете ”, заяви той. Николов изясни, че 37-годишният не е направил опит да избяга, а във връзка с предходни нарушавания той има няколко: “..регистрация през 2005 година, където има формирано досъдебно произвеждане за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол, и едно нарушение да превишена скорост през 2020 година, където му е наложена санкция 100 лева Имаме няколко наказания по отношение на същия лидер за неспазване на пътната маркировка, само че същият не се води като деен контингент по линията на пътната сигурност и систематичното нарушение на тези правила ”, посочи той. Николов сподели, че тестванията за опиати са били негативни, автомобилът е бил лек автомобил Мерцедес " Е " класа, и той не е бил на негово име, нито пък на неговата спътница в колата.

“Тя споделя, че не се е пробвала да го спре, защото съгласно нея той не е имал несъответстващо държание или държание на разположение, което е използвало алкохол. Може би от качването в автомобила му до ПТП-то е минал към 400-500 метра, тъй като за последно е видян да се качва в автомобила от " Славянска сказка ”, разкри той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР