Близки и приятели на убития 24-годишен Димитър Малинов, и жители

...
Близки и приятели на убития 24-годишен Димитър Малинов, и жители
Коментари Харесай

Майката на убития Димитър: Докато не се появих пред медиите, никой не предприе нищо

Близки и другари на убития 24-годишен Димитър Малинов, и поданици на пловдивското село Цалапица стачкуваха през вчерашния ден пред районното ръководство на полицията в Стамболийски.

Те упорстват за оставката на шефа на полицията в града основен контрольор Ангел Керпиев и приканиха министърът на вътрешните работи да го в профил от служба. Причината по думите им са забавянето с 6 дни и пропуски в следствието на случая с момчето.

Смъртта на Димитър Малинов е настъпила вследствие на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли към 22.00 ч. Тялото му е открито заровено на към километър от мястото, на което последно е бил забелязан. Арестуваните братя близнаци са с мярка за неотклонение " задържане под стража ". Причината е че персонално са укривали обвинявания, който към момента се търси с Европейска заповед за арест.

Според майката на убитото момче Атанаска Бакалова е имало неглижиране на случая. " Докато не се появих пред медиите, никой не предприе нищо. Водихме наше следствие и казахме всичко, което сме научили ", сподели тя.

По думите ѝ още на 22 юли са съобщили в полицията кои са взели участие в убийството на Димитър. На 24 юли обвиненият отпътувал за Германия, а близнаците - на море, добави тя.

Протестиращите показаха, че съгласно тях има огромна възможност братята близнаци да са взели участие в убийството, а освен да са прикрили причинителя. Чичото на убитото момче Пейчо Малинов счита, че шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив старши комисар Васил Костадинов, който през днешния ден беше отхвърлен от поста, е този, който за 24 часа е разрешил случая.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР