Близки и приятели на Трифон Иванов се събраха да отбележат

...
Близки и приятели на Трифон Иванов се събраха да отбележат
Коментари Харесай

Стоичков, Балъков и Бончо Генчев отдадоха почит на Трифон Иванов

Близки и другари на Трифон Иванов се събраха да отбележат 8-ата годишнина от гибелта на именития бранител. Днес пред паметната му плоча на входа на стадион „ Ивайло ” във Велико Търново бе отслужена заупокойна молитва, а на нея участваха легендите от " Златното потомство " Христо Стоичков и Красимир Балъков, които персонално подкрепяха майката на Туньо. Бившият треньор Георги Василев и някогашният национал Бончо Генчев също бяха на помена.

Трифон Иванов умря на 13 февруари 2016 година

" На този ден преди осем години ни напусна огромният Трифон Иванов. Железният бранител си отиде на 13 февруари 2016-а на едвам 50 години.





Иванов ще остане в историята като един от най-хубавите на своя пост – Футболист №1 на България за 1996 година, троент първенец на България с екипа на ЦСКА, първенец на Австрия с Рапид (Виена), финалист в шампионата за Купата на носителите на национални купи.

За националния тим има 77 мача и 6 гола, бронзов медалист от международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година Незабравим ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион " Васил Левски " на 10 септември 1997 година, с който България се класира за Мондиал`98. В последните години от живота си сърцатият защитник заемаше поста ръководител на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, където още веднъж показва присъщата си безрезервност и сърдечност.

Трифон Иванов беше не просто огромен мъж, а огромен човек и другар, който ще остане вечно в сърцата ни! ", написаха от БФС за годишнината от кончината на легендата.













Снимки: " Труд "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР