Близки до организираната престъпност в Сърбия лица са организирали бягството

...
Близки до организираната престъпност в Сърбия лица са организирали бягството
Коментари Харесай

Сръбски мафиоти спасиха руски агент от ареста в Италия

Близки до проведената престъпност в Сърбия лица са организирали бягството на 22 март от Италия на намиращия се под домакински арест в Милано съветски разузнавач Артьом Ус. Обявиха го през вчерашния ден всички авторитетни всекидневници на Апенините, базирайки се както на обява ден по-рано в нюйоркския вестник “Уолтрийт Джърнъл ”, по този начин и на източници от италианските специфични служби.

Медиите категорично акцентират, че в станалото международно известно шеметно поглъщане вдън земя на набедения за “Кремълски Джеймс Бонд ” четирийсетгодишен мъж най-малко на италианска територия не са били забъркани сътрудници на Москва. Опасявайки се, че могат елементарно да бъдат засечени и разкрити от локалните специфични служби, по всяка възможност руснаците били управлявали интервенцията от Белград, където беглецът е отведен от мафиотите и по-късно е отлетял за родината си.

Артьом Ус бе задържан в средата на октомври предходната година на миланското летище “Малпенса ” въз основа на интернационална заповед за задържане, издадена от прокуратурата в Ню Йорк. Американските магистрати желаеха екстрадицията на подвизаващия се в Италия като бизнесмен в туризма руснак, защото съгласно тях той бил уредник на трафик на оръжие и западни военни технологии към Москва, само че също по този начин и на контрабанда на нефт и пране на пари. В очакване на решение на съда в Милано за въпросната екстрадиция, в началото Артьом Ус бе заключен в локален затвор, а в края на ноември бе пуснат под домакински арест с електронна гривна за следене и заживя в наето от жена му първокласно жилище.

В същото време, съгласно източниците на италианските медии, съветските специфични служби стартират да възнамеряват освобождението и извеждането на техния човек от Апенините, като вземат решение да се доверят на сръбската мафия. Просто тъй като проведената престъпност на западните ни съседи разполагала в Италия с доста здрава и тествана мрежа от интензивно настоящи “под прикритие ” нейни представители и от голям брой ятаци. Подбраният екип от изпечени в противозаконни афери и владеещи добре италиански език нарушители проучил в елементи опциите за изплъзване на Артьом Ус от домашния арест и когато на 21 май съдът в Милано постановил неговата екстрадиция в Съединени американски щати, сърбите стартирали интервенцията по извеждането му.

Както към този момент бе писано неведнъж, на първо време съветският разузнавач е претрупан от “похитителите ” си в непретенциозен Фиат панда. След това е качен пък в няколко първокласни джипа поред, като с цел да заблудят възможните преследвачи, незабавно след прехвърлянето му, колите духвали в разнообразни направления. Интересното е, че те до един били с естествена италианска регистрация, само че притежателите им изобщо не знаели, че имат сходни возила.

С последното от тях Артьом Ус пресякъл границата на Италия със Словения, след това евентуално е бил качен в автомобил с локална или хърватска регистрация, а най-после - в подобен със сръбски номера. Според италианските медии сръбските мафиоти били подготвили за съветския разузнавач и няколко подправени паспорта от балкански страни, като евентуално при прекосяването на словенско-хърватската и хърватско-сръбската граница той ги е сменял.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР