Близък съюзник на подкрепяния от Кремъл лидер на Чечения Рамзан

...
Близък съюзник на подкрепяния от Кремъл лидер на Чечения Рамзан
Коментари Харесай

Чечения: Съюзник на Кадиров подаде оставка

Близък съдружник на подкрепяния от Кремъл водач на Чечения Рамзан Кадиров ненадейно подаде оставка като ръководител на Народното събрание в сряда, създавайки празно място в елита в миг, когато здравето на Кадиров е под подробно наблюдаване.

Магомед Даудов беше считан за един от най-влиятелните политици в южния съветски район. Той не уточни причина за напускането си.

„ След среща с ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров взех решение да подам оставка като ръководител на Народното събрание на Чеченската република “, цитира думите му чеченската телевизия.

Даудов, прочут като " Лорд ", е някогашен въстаник, който се бори за независимостта на Чечения от Русия, само че по-късно смени страната и беше награден с орден " Герой на Русия ". Той е депутат от 2015 година

Чеченските сепаратисти се пробваха да се отделят от Русия след разпадането на Съветския съюз през 1991 година в две войни, които донесоха тежки опустошения и жертви. Кадиров, президент от 2007 година, получи необятна независимост на деяние от съветския президент Владимир Путин да ръководи най-вече мюсюлманския район като негов персонален феодал в подмяна на поддържането му постоянен и предан.

Независимият вестник Новая газета заяви предишния месец, че Кадиров е бил лекуван през последните пет години от съществено заболяване, наречено панкреатична некроза.
Кадиров неведнъж отхвърли известията, че не е добре. В деня, в който се появи публикацията, той разгласява видеоклипове, на които управлява среща и тренира във фитнеса.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР