Блиц Най-дългият плаж у нас е сравнително малко познат и слабо

...
Блиц
Най-дългият плаж у нас е сравнително малко познат и слабо
Коментари Харесай

Най-дългият плаж у нас е във Варненско, див, красив, но и опасен

 Блиц Най-дългият плаж у нас е относително малко прочут и едва посещаван, на фона на огромните и шумни курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци и така нататък А това е изцяло несправедливо, защото той има най-дългата и най-широката плажна линия по родното Черноморие. Тя се простира от Камчия на север до Шкорпиловци на юг, оповестява Блиц.

Плажът се намира на 45 км от Варна и е с дължина 13 км и тук-там е необятен 100 м, което го прави най-дългия и необятен, непрестанен плаж в България.

Плаж Шкорпиловци е ситуиран наоколо до едноименното село и е най-южната част от дългата пясъчна линия, започваща от къмпингите " Рай “ и " Романтика “ край курорт Камчия в северната си част и свършваща при Черни нос на юг. Има 230-метрова естакада и опустошен мост под водата за феновете на гмуркането.

Тази неповторима пясъчна линия е обичано място на генерации къмпингуващи. Близостта ѝ до Варна я прави отлично място за почивка за туристите. За разлика от доста други места по морето, това е един извънредно екологично чист регион.

Въпреки че мястото е диво, има и своите улеснения – заведения, заведения за хранене и места за настаняване на разнообразни цени. На по-младите може и да им е малко скучно, само че пък в случай че задачата ви е да намерите успокоение и да се отпуснете изцяло край морето – ще ви хареса.

Базата на кънпинг " Романтика “ е много остаряла. За сметка на това е ситуиран на място с неповторими красива природа. На територията на къмпинга има заведения за хранене, магазини.

Крайбрежната линия е необятна и чиста. Има място за доста туристи. В непосредственост до този плаж има и нудистки плаж. Водата в целия регион е чиста със дребен пясък. Туристите би трябвало да внимават като влизат във водата. Мястото е неохраняемо, а постоянно има подводни ями.

Това е мястото, където река Камчия среща морето и се влива в него. Тук плуването е много рисково, тъй като реката образува подводни течения и ями. Плажуващите би трябвало да са деликатни, тъй като красивата панорама крие рискове. Посетителите на плажа могат да се повозят с лодка по реката и да се насладят на красивата растителност в района.

В непосредственост има и първокласен петзвезден СПА хотел с пряк достъп до морето.

Плажът до резерват " Камчия “ е доста посещават от руснаци.

Най-южната част от плажа – Шкорпиловци, се популяризира като място, уместно за туристи, които харесват непретенциозна атмосфера и, които не могат да отделят огромен бюджет за лятната си почивка. Тук също има място за каравани и кемпери.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР